Élet-Stílus

Új spamszűrő megoldás a Trend Microtól

A Trend Micro bejelentette Trend Micro Network Reputation Services termékcsomagját, amely hálózati alapú spamszűrő szolgáltatásokat kínál a vállalat már meglévő spamszűrő szolgáltatásainak kiegészítéséhez.

Az új szolgáltatások az első eredményei az IP (internet protokoll) szűréssel és besorolással foglalkozó szolgáltató vállalat, a Kelkea Inc. júniusi felvásárlásának. A Trend Micro Network Reputation Services közvetlenül a spamek számának növekedésére és azok kezelésének nehézségeire összpontosít.

Bár a kéretlen levelek tömeges megjelenése nem újdonság – a Gartner jelentése szerint a vállalatok beérkező e-maileinek 90 százalékát spam üzenetek teszik ki (Forrás: The Evolving Secure Email Boundary, 2005) – a spamhez hasonló technikák megjelenése a kártékony zombi és botnet támadásokban szükségessé teszik a fejlettebb hálózati szintű védelem alkalmazását.

A szolgáltatás az ismert rosszindulatú IP címekről érkező online kapcsolatok 40-80 százalékánál megakadályozza a gyanús levelek hálózatba kerülését. Ezt a Trend Micro Threat Prevention Network biztosítja, amely figyelemmel kíséri az Internetet, és besorolja az IP címeket „hírnevük“ szerint attól függően, hogy érkeznek-e az adott címekről spam levelek. Ezek az információk egy kiterjedt minősítési adatbázisba kerülnek, amely a Trend Micro szerint jelenleg a legnagyobb ilyen jellegű adatbázis az IT szektorban.

„Az új rendszer továbbfejlesztett védelmet kínál a már létező és a megjelenő új fenyegetések ellen. Mivel a spam levelek nagy részét már az IP cím ellenőrzése során megállítják, szolgáltatásaink megvédik ügyfeleinket a spamhez hasonló technikákat alkalmazó zombi és botnet támadások növekvő fenyegetésétől is. Ezek az új szolgáltatások segítenek ügyfeleinknek optimalizálni sávszélességüket és más kulcsfontosságú erőforrásokat, melyek az üzleti tevékenységek zavartalanságát biztosítják ” – nyilatkozta Eva Chen a Trend Micro vezérigazgatója.

Az új szolgáltatások kiegészítik a Trend Micro korábbi Spam Prevention Solution (SPS) termékét, valamint más spam- és tartalomszűrő rendszereket. Mivel a spam már azok forrásánál kiszűrésre kerül, csökken az olyan e-mailek száma, amelyeket egyébként a hagyományos üzenetkezelési biztonsági megoldásoknak kell kiszűrniük. Ezzel tovább csökkenthető a kockázata annak, hogy a fenyegetések elérik a hálózatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik