Élet-Stílus

Újabb céget vett a Cisco

A FineGround technológiájára építve a Cisco olyan fejlett hálózati alkalmazásgyorsító megoldásokat kíván létrehozni, amelyekkel a webes alkalmazások biztonságosan és optimalizált módon érhetők el.

A Cisco Systems bejelentette, hogy megvásárolta a magántulajdonban levő FineGround Networks vállalatot, amelynek hálózati eszközei gyors, biztonságos és jól nyomon követhető alkalmazáselérést biztosítanak. A szabadalmaztatott technológiával csökken a sávszélesség-igénybevétel, és javul az adatközpontos infrastruktúrák hatékonysága. A FineGround technológiájára építve a Cisco olyan fejlett hálózati alkalmazásgyorsító megoldásokat kíván létrehozni, amelyekkel a webes alkalmazások biztonságosan és optimalizált módon érhetők el.

A megállapodás keretében a Cisco megközelítőleg 70 millió dollárt fizet a FineGroundért részvények és opciók formájában.

„A felvásárlás összhangban áll a Cisco azon törekvésével, hogy alkalmazásgyorsító és biztonsági megoldásokkal, valamint nagy rendelkezésre állású hálózati infrastruktúrával vértezze fel az adatközpontokat” – nyilatkozta Jayshree Ullal, a Cisco első elnökhelyettese és a Cisco Security Technology Group (STG) vezérigazgatója. „A stratégiai lépés tovább erősíti a Cisco vezető pozícióját a tartalomszolgáltató és biztonsági termékek piacán, az alkalmazásfelhasználók számára pedig rövidebb válaszidőket eredményez alacsonyabb költségek mellett” – tette hozzá a vezető.

A FineGround technológiájával a hatékonyabb sávszélesség-kihasználás mellett a hálózat egészében csökken az alkalmazáselérési késleltetés és a kiszolgálók terhelése. A gyakorlatban ez ötször gyorsabb válaszidőt, 90%-kal kedvezőbb sávszélesség-kihasználást, valamint a kiszolgálók terhelésének ugyanilyen mértékű csökkenését jelenti. Mindezek mellett a vállalati felhasználók webes üzleti tranzakcióikat a FineGrounds megoldásaiba épített alkalmazástűzfalakkal tehetik biztonságosabbá.

A FineGround a jövőben a Cisco Security Technology Group részeként működik, a csapat vezetését továbbra is Nat Kausik vezérigazgató látja el. A FineGround termékeit a Cisco értékesítési csatornáin keresztül lehet megvásárolni, míg technológiáit a Cisco folyamatos fejlesztéseiben fogja hasznosítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik