Élet-Stílus

Sícentrumokhoz is repül a SkyEurope

A SkyEurope Airlines a mai napon bejelentette, hogy az Alpok és a Magas Tátra legnépszerűbb síközpontjaiba, Poprádra, Innsbruckba és Salzburgba is indít járatokat. Ezek a desztinációk azonban Budapestről egyelőre még nem lesznek elérhetőek.

A SkyEurope Airlines Ausztrián belül is kínál repülési lehetőségeket az idei téltől, amelynek köszönhetően az utasok eljuthatnak Innsbruckba és Salzburgba. A cég szerint ezeket a járatokat a közeli síközpontok – mint Kitzbühel, Seefeld, Badgastein és Wagrain – látogatására használhatják majd az utasok. Az Innsbruckba közlekedő járatok 2005 decemberében indulnak, menetrend szerint hetente négy alkalommal Párizs/Orly-ból, valamint hetente háromszor Amszterdamból. A Salzburgba közlekedő járatok szintén ez év decemberében indulnak, hetente három alkalommal Barcelonából, hetente szintén háromszor Manchesterből, valamint minden szombaton közvetlen járat indul Varsó városából.

Poprádba repülővel

A Magas Tátra hegyeire és síközpontjaiba irányuló, egyre növekvő arányú téli turizmusra reagálva a SkyEurope közvetlen járatokat indít London Stansted repülőteréről Poprad városába, Észak-Szlovákiába, amely szintén könnyen elérhetővé teszi Lengyelország leghíresebb síközpontját, Zakopane városát. A járatok – amelyek reggeli londoni indulással kora délután érkeznek Popradra – menetrend szerint, hetente két alkalommal közlekednek.

Bergamo már Varsóból is elérhető

A SkyEurope észak-olaszországi Bergamo városába közlekedő járata (pontosabban a Milánóhoz közeli Orio al Serio reptérre) az olasz síparadicsomokba utazni vágyók számára biztosít lehetőséget. A már meglévő közvetlen járatok mellé, amelyek jelenleg Pozsonyból, Budapestről és Krakkóból közlekednek ezen az útvonalon, a téli hónapokra a SkyEurope új, menetrend szerint közlekedő járatot is indít közvetlenül Varsóból.

A SkyEurope 2002-ben kezdte meg menetrendszerinti járatainak üzemeltetését. A cég jelenleg 15 repülőgépből álló flottát működtet 15 országban, 52 útvonalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik