Élet-Stílus

Greenpeace aktivisták Angliában

A Rainbow Warrior és mintegy tucatnyi aktivista megpróbálta megakadályozni a szénszállítást a világ legnagyobb szénkikötőjében, hogy így tiltakozzon a fosszilis tüzelőanyagok felhasználása ellen, ami a környezetvédők szerint a globális felmelegedés egyik okozója.

Rendőrök szálltak fel a Rainbow Warriorra, a Greenpeace nemzetközi környezetvédő mozgalom hajójára, amely egy szenet szállító hajó előtt horgonyozott a globális felmelegedés ellen tiltakozva az ausztráliai Newcastle szénkikötőjében 2005. július 27-én.

Az előző nap tették közzé azt a szövetségi kormány által megrendelte jelentést, amely megállapítja: az úgynevezett üvegházhatásért felelős gázok kibocsátásának csökkentésére tett világméretű erőfeszítések ellenére 2030-ra Ausztráliában két Celsius-fokkal 36-ra emelkedhet a hőmérséklet, megszaporodhatnak a bozóttüzek, gyakoribbá válhatnak a hőhullámok, a viharok, hosszabbak lehetnek az aszályos időszakok, erősebb ciklonok várhatóak, továbbá megváltozhatnak a tengeráramlatok irányai.


A Greennpeace egy szénszállító uszály útját állta hajójával, ezért jelentek meg a rendőrök (Fotó: AP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik