Élet-Stílus

Persányi tudást adna Romániának

admin
admin

2005. 07. 25. 16:57

Magyarország felajánlja Romániának mindazt a tudásanyagot, szervezési-szervezettségi ismereteket, módszereket, „know-how"-t, amit a vízkárelhárítás terén létrehozott és kifejlesztett az elmúlt évszázadok során – áll abban a levélben, amelyet Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter írt román kollégájának, Sulfina Barbu miniszter asszonynak.

Hazánk a szakismeretek átadásával a szomszédos ország árvízvédelmi problémáinak hosszú távú rendezéséhez szeretne segítséget nyújtani – áll a szaktárca közleményében.

Persányi Miklós levelében rámutat: Magyarország a jó szomszédságra való törekvés, az árvízi biztonság növelését szolgáló uniós források közös kihasználásának lehetősége, illetve a személyes jó kapcsolat miatt is kötelességének érezte a felajánlást.

Magyarország geográfiai helyzeténél fogva a Kárpátok hegykaréjától övezve, a medence alján állandóan veszélyeztetve van a környező hegyekben lehulló csapadékok hatására kialakuló árvizek, a síkon a belvizek és a helyi nagy csapadékok következményeinek, ezért a magyar nép rákényszerült, hogy fejlessze a vizekkel foglalkozó tudományágakat. A vizek káros hatásai elleni védekezés érdekében az ország kialakította és megszervezte az ezzel foglalkozó szakembergárdát, vízügyi szervezetet – írja levelében a magyar miniszter.

Magyarország most ennek a szakembergárdának a szaktudását ajánlja fel Románia részére.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.