Élet-Stílus

Vasárnap öbölátúszás

Ismét öbölátúszás lesz Balatonfüred és Tihany között. A szervezők legalább ötezer résztvevőre számítanak.

A nyíltvízi úszóversenyek sorozatában vasárnap, július 24-én rendezik az egyik legnagyobb balatoni eseményt, a Practical Öbölátúszást. A szervező Magyar Marathon Klub mintegy 5000 résztvevőre számít.

A hagyományos 3,6 km-es táv idén, 13 év után – a téli jégkárok miatt – új helyszínről, a balatonfüredi Marina Hotel strandjáról rajtol 9 órától 13.30-ig folyamatosan. Minden rajthoz álló női induló úszósapkát kap ajándékba. A célba érkezőket emblémázott pólóval fogadják.

Tihanyból az úszókat buszokkal és hajókkal szállítják vissza az eredményhirdetésre, melyre a füredi móló színpadán 15.30-kor kerül sor. A verseny után az úszók már aznap este megtekinthetik eredményeiket az interneten.

Németh Lajos meteorológus legfrissebb prognózisa szerint az időjárás és a vízhőmérséklet is megfelelő lesz egy sikeres rendezvény lebonyolításához.

A rendezvény háziasszonya Kovács Ágnes olimpiai bajnok, míg házigazdája Zubor Attila, Magyarország leggyorsabb úszója lesz. A rajtnál és a célba érkeztetésnél a férfi úszók örömére Miss Balaton első udvarhölgye, Polgár Krisztina fog segédkezni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik