Élet-Stílus

2007-ben jön a Porsche limuzin

Újabb részletek jelentek meg a Porsche következő autójáról, a négyajtós Panameráról. Az autó többféle motorral készül majd, ezek közül a leggyengébb is 340 lóerős lesz.












2007-ben jön a Porsche limuzin 1



2007-ben jön a Porsche limuzin 2

2007-ben jön a Porsche limuzin 3
2007-ben jön a Porsche limuzin 4

Az már korábban kiderült, hogy a Porsche a Cayenne terepjáró után ismét új területre lép és a limuzinok között is bemutatkozik. Panamera néven ugyanis 2007-2008 környékén egy négyajtós sportkupét készít a német cég.

Immár azt is tudni lehet, hogy az autó karosszériája Ausztriában, a grazi Magna Steyr gyárban készül majd, innen szállítják Németországba, Lipcsébe, ahol az autó összeszerelése történik.

Az orrmotoros járművet felkészítik mind hátsó-, mind összkerékhajtás beépítésére. A Porsche limuzin a Cayenneben alkalmazott 4,5 literes V8-asokat kapja meg elsőként. Mind a sima 340 lóerős szívó, mind a 450 lóerős turbófeltöltős motorral kapható lesz az autó. Később egy kisebb V6-os erőforrás alkalmazása is elképzelhető.

Mindenképpen szeretné a Porsche magáénak tudni a leggyorsabb sorozatgyártású limuzin címét, ezért a tervek szerint bevetik a Carrera GT 5,7 V10-esét is. Ez azonban nem az ismert 612 lóerővel, hanem annál visszafogottabb változatban kerülhet az autóba. A hírek szerint a Panamerát egy tanulmány formájában már szeptemberben a Frankfurti Autószalonon kiállítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik