Élet-Stílus

Ötvenezren voltak a Hegyalja Fesztiválon

Az utolsó órákban érkezett nagy mennyiségű eső ellenére a hatodik Hegyalja Fesztiválon félszázezer főt meghaladó vendégsereg járt július 13-a és 17-e között.

A szervezők közleménye szerint a nagy nyári fesztiválok közül eddig a Tokaj tőszomszédságában, a rakamazi Tisza Kempingben megtartott Hegyalja Fesztivál kapta a legkevesebb vizet, hiszen Mezőtúron és Sopronban szinte folyamatosan esett. Szombaton a kora esti órákban a Hegyalja is kapott a nagy mennyiségű esőből.

A fesztiválra végül összesen 51 ezer 545 fő váltott belépőt, ami ezerötszázzal meghaladja a szervezők által tervezett félszázezret – közülük 8500-an mindvégig ott sátoroztak. (Tavaly 41 ezren vettek részt a fesztiválon). A rendezvényen 250 szervező és közel 2000 fellépő, szereplő, háttérmunkás mellett, 140 biztonsági őr dolgozott, a Tisza kemping teljes insfrastruktúrája mellett 123 mobilvécé és 8 zuhanyzó konténer állt a vendégek rendelkezésére.

A fesztiválon jelen volt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is, aki megtekintette a legfontosabb helyszíneket, majd mintegy másfél órán át válaszolt, a jelenlévő fiatalok saját életüket, illetve a nagypolitikát érintő kérdéseire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik