Élet-Stílus

Meghosszabbították a kereskedelmi csatornák koncesszióját

A médiahatóság öt évvel meghosszabbította az RTL Klub és a TV2 koncesszióját, valamint nyilvántartásba vette a Magyar Televízió közéleti csatornáját – értesült testületi forrásból az MTI.

A két országos kereskedelmi csatorna műsorszolgáltatási jogosultága 2007-ben jár le, ehhez képest kaptak még újabb öt évre sugárzási lehetőséget. A Magyar Televízió Rt. menedzsmentje a nyáron nyújtotta be elsőként indítani kívánt tematikus csatornájának nyilvántartásba vételi kérelmét. A csatorna közéleti, nosztalgia-, kulturális és sportcsatornák megteremtését is tervezi a jövőben.

Mivel a testület még ülésezik, az értesülést hivatalosan nem erősítették meg.

Korábban már kiszivárgott, hogy az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) arra készül, hogy az 1997-ben odaítélt, 10 évre szóló frekvenciaengedélyeket a kötelező határidő előtt, már az idén meghosszabbítja, a politikailag kényes döntést ugyanis nem szeretnék a választási évre hagyni.

A piacon olyan hírek terjedtek el, hogy a két kereskedelmi tévé elérte: változatlan díjfizetés mellett fogadják el kérelmüket a hosszabbításra.

A koncesszió odaítélése 1997-ben vihart kavart, amikor az Írisz a TV2 által elnyert frekvenciáért 12 milliárd, az RTL Klub által megkapottért pedig 12,5 milliárd forintot kínált, miközben a másik kettő 9, illetőleg 8 milliárd forinttal nyert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik