Élet-Stílus

Aquincumi híd: egyelőre még terv sincs

Demszky Gábor szerint az aquincumi híd megvalósítását a kerületek akadályozzák, s ezért nem készítették elő megfelelően a beruházást. Állítását az érintett polgármesterek cáfolták, s azt hangoztatták, hogy a híddal kapcsolatban öt év óta semmiféle egyeztetés nem történt.

A III. kerület polgármestere úgy tudja, a beruházás hiába pályázott, nem kap támogatást az Európai Uniótól – írja a Népszava. Ezzel szemben a Nemzeti Fejlesztési Hivatal tájékoztatása szerint az aquincumi hídról nem született semmilyen döntés Brüsszelben.

A főpolgármester visszatérő panelként használja, hogy a kerületek miatt nem épülnek az északi Duna-hidak, ezt szakmailag visszautasítom – nyilatkozta a Népszavának a III. kerület polgármestere. Tarlós István szerint Demszky Gábor rendkívül pontatlanul fogalmaz. A főpolgármester korábban ugyanis azt nyilatkozta, hogy “az aquincumi híddal kapcsolatban vita van, elsősorban a kerületek voltak azok, amelyek akadályozták ennek a hídnak a megfelelő előkészítését”.

Tarlós szerint az aquincumi híd építését Óbuda mindig is támogatta, de eddig sem kiviteli, sem engedélyeztetési terv nem készült róla. A főváros öt év óta semmilyen egyeztetést nem kezdeményezett – tette hozzá.

Újpest polgármestere szintén úgy véli, hogy az aquincum-híd megépítéséért a főváros semmit sem tett. Derce Tamás szerint az önkormányzat korábban fölsorolta, mit kér az építéssel összefüggésben: ezek a kérések pedig kizárólag a közlekedéssel kapcsolatosak. Egyetlen tervrajz sem készült a hídról, felmérések sem kezdődtek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik