Élet-Stílus

Indul a nemzetbiztonsági EFOTT

Idén, kedd déltől vasárnap hajnalig 150-nél több zenekar, együttes, DJ lép fel a pol-beates KISZ-fesztiválból 29 év alatt klasszikus nyári fesztivállá cseperedett turisztikai találkozón Velencén. Idén a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem a rendező.


EURéka a gömbsátorból

EU-gömbsátorban tájékozódhatnak Velencén az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) résztvevői, a fiatalokat foglalkoztató európai uniós témákról. A 100 négyzetméteres gömbsátorban szakértők, valamint a “mindent tudó” robothölgy, EURéka mondja el egyebek között az uniós országokban való munkavállalással, tanulással, letelepedéssel, orvosi-és szociális ellátással kapcsolatos tudnivalókat.




Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) története 1976-ra nyúlik vissza. Ekkor volt az első találkozó, a Pécs melletti Abaligeten, a KISZ szervezésében. Olyan előadók léptek fel, mint Nagy-Bandó András, Sándor György, a Voga-Turnovszky duó, vagy Boros Lajos, Dinnyés József, a Muzsikás együttes. Az EFOTT állandó jellemvonása, hogy mindig más helyszínen kerül megrendezésre. Az eddigi 29 találkozónak 24 helység adott otthont.

Idén a szervezők biztosra mentek. Klasszikus hazai, közönségvonzó nevekkel csábítanak, mint a Tankcsapda, az Anima Sound System, az Európa Kiadó, a Heaven Street Seven, a KFT, a Bikini, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Pál Utcai Fiúk.

Rendvédelmi kar

Az évről-évre vándorló fesztiválnak idén a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem a házigazdája. A nemzetvédelmiek nagy hangsúlyt fektettek a rendezvény biztonságára, ezért első lépésként lecserélték a belépőszalagokat, amelyek idén hímzettek és szövetalapúak lesznek, csomagmegőrzőt működtetnek, a strand egészét biztonsági szolgálat és állandó járőrök védik, őrzött parkolót üzemeltetnek.

Azért nem lesz katonás rend az EFOTT-on. A Yamaha “lassúsági” verseny tart, a LifeStyles testfestett lányokkal várja az érdeklődőket, a St. Hubbertus kalandpark mellett pedig PortoRico Blanco sátorban lehet 3 percre mindenki sztár, karaokézhat hajnalig!

Színház és filmművészeti kar

A zenei színpadok mellett a művészeti színpadon a Godot Dumaszínház előadásán Szőke András és Badár Sándor is fellép. Szabó Réka és társulata a Nylonrevü című rendhagyó divatbemutatóján amorftáncot lehet nézni A Merlin Színház bemutatóján Pataky Klára koreográfiájára táncolnak a Hull az elsárgult levél című produkcióban, és lesz Szárnyak Színháza is zenével és tánccal. A színházi előadásokat sötétedés után vetítés követi, amelyen a Mediawave Fesztivál legsikeresebb filmjeit láthatják.

Testnevelési kar

A parton röplabda-, kézilabda- és labdarúgópályán lehet aktívan szórakozni. Lesznek szabad és szervezett meccsek. Egyik verseny sem tart tovább egy napnál. A rendezvényen található sportprogramok egyben programhelyszínként is szolgálnak. A túrázó kedvűek bortúrára indulhatnak a környék legjobb borpincéibe, vízitúrára a tavon, és ellátogathatnak Székesfehérvárra, a Pákozdi Arborétumba, a martonvásári Beethoven Emlékmúzeumba és az Óvoda Múzeumba is. Lesz kerékpáros verseny 10 biciklivel minden nap 13:00- tól.

Jegyárak:
Hetijegy: 9900 forint
Napijegy: 3000 forint


Ajánlott videó

Olvasói sztorik