Élet-Stílus

Egy héttel később lesz vezetője az Operaháznak

admin
admin

2005. 07. 14. 07:39

Bozóki András kulturális miniszter egy héttel később, a jövő hét pénteken jelenti be az Operaház vezetésére kiírt pályázat eredményét.

A miniszter eredetileg július 15-ig szeretett volna dönteni, “ám további egy hetet kíván szentelni a bírálati és döntési folyamatnak, hogy megalapozott eredmény születhessen e kulcsfontosságú kérdésben” – mondta Olt Boglárka sajtófőnök szerdán az MTI-nek. A július 22-i bejelentés egyébként a pályázati kiírásban meghatározott határidőn belül van – tette hozzá.

A minisztérium azt követően írta ki a pályázatot, hogy bejelentették: június 1-jén közös megegyezéssel távozik posztjáról az intézmény főigazgatója. A 2003. január 1-jén, négy évre kinevezett Szinetár Miklós a költségvetési források csökkenésével indokolta döntését.

A főigazgatói tisztségre tizennégyen pályáztak. Nevének nyilvánosságra hozatalához Bán Teodóra, Bakati Miklós, Bátor Tamás, Dénes István, Gulyás Dénes, Hegyi Árpád Jutocsa, Kerényi Mihály, Kürthy András és Zimányi Zsófia járult hozzá.

A kulturális minisztert a döntésben egy általa felkért tíztagú szakmai-szakértői bizottság segíti. Bozóki András egy héttel ezelőtt azt mondta, hogy a javaslattételi bizottság tagjai mellett a szakma más képviselőivel is konzultál majd.

Mint akkor hozzátette, formális pontozás nem lesz, a testület fokozatosan szűkíti a tizennégy pályázó körét és egy rövidebb listát terjeszt elé, amelyen várhatóan legalább hatan szerepelnek majd.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.