Élet-Stílus

Zsűrizik a MTV képernyőseit

Szeptembertől nem jelenhetnek meg a Magyar Televízió (MTV) adásaiban azok a képernyős arcok, akiknek a teljesítménye nem üti meg a szükséges szakmai színvonalat - mondta az intézmény szóvivője szerdán az MTI-nek.

Az MTV vezetése február végén kérte fel az ismét létrehozott Anyanyelvi és Képernyő Bizottságot, hogy minősítse azok munkáját, akikre a jövőben a leginkább számít, akikkel hosszú távon tervez – közölte Holub Katalin.

A médium közszolgálati műsorszolgáltatási szabályzata rendelkezik a bíráló testület létrehozásáról; annak feladata a munkatársak “képernyőn való megjelenése feltételrendszerének kidolgozása, szabályozása és ellenőrzése” – mondta a szóvivő.

Holub Katalin szólt arról, hogy a bizottságot a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriumának kifejezett kérésére, a minőségi képernyős munka érdekében indították újra.

Mint mondta, a testület az érintett munkatárs távollétében, felvételről tekinti meg a produkciót, majd a bizottság “tagjai adott szempontrendszer alapján pontoznak, ezt követően pedig összesítik a kapott adatokat”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik