Élet-Stílus

A MINOR bővítheti a Deloitte IP-telefonhálózatát

A MINOR bővíti a régió több országában működő Deloitte vállalatok IP-telefon és LAN hálózatát. A projekt során ez év végéig a rendszerbe bekapcsolásra kerülnek a Deloitte prágai, varsói, szófiai és tallinni irodái is.

A MINOR Rendszerház Rt. a napokban nyerte el a Deloitte pályázatát, amely során a régió több országában működő Deloitte vállalatoknál, építi ki az IP-telefon (IPT) és LAN hálózatot. A nyertes az IP telefónia kialakítására Cisco IPT és hálózati eszközöket szállít ez év végéig, több mint egymillió amerikai dollár értékben.

A DELOITTE 2003-ban több megoldás tesztelése után választotta a CISCO IPT megoldását. Az ekkor kiírt első tendert a MINOR Rendszerház Rt. nyerte, amelynek eredményeképpen egy hosszú távú projekt első lépéseként elkezdődött a hagyományos telefonos hálózat CISCO VoIP rendszerre történő korszerűsítése. Ennek keretében Budapest, Pozsony és Zágráb irodáit kapcsolták össze egymással IP alapú telefonon. A sikeres, 600 felhasználót érintő migráció tapasztalatát is figyelembe véve a Deloitte a rendszer regionális szintű bővítése mellett döntött.

A jelenlegi projekt, melynek során újabb 1500 felhasználó kapcsolódik be az üzleti folyamatok IPT alapú támogatásába, bizonyos helyeken a LAN és IPT hálózat kiterjesztését és újabb központok bekapcsolását is jelenti. A központi Call Manager redundáns kialakításával a regionális hálózat központja továbbra is Budapesten lesz. Ez év végéig a rendszerbe bekapcsolásra kerülnek a Deloitte prágai, varsói, szófiai és tallinni irodái is, jövőre pedig további közép-európai városok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik