Élet-Stílus

Allied Telesyn – Ventura Team együttműködés

A Ventura Team európai szélessávú szolgáltatásokra specializálódott befektetőcsoport az Allied Telesyn-t választotta stratégiai partnerének.

Hosszú távú beszállítói megállapodást kötött egymással a Ventura Team és az Allied Telesyn (AT). Ennek értelmében az AT szállítja a Ventura Csoport skandináv és kelet-európai telekommunikációs iparban történő befektetéseihez szükséges hálózati kapcsolókat és berendezéseket.

Az AT bejelentette, hogy a telekommunikációs befektetésekre specializálódott Ventura velük kötött beszállítói szerződést, így a Ventura a jövőben AT eszközöket használ majd szélessávú úgynevezett triple play (hármas szolgáltatás) fejlesztéseihez. Ennek köszönhetően a szolgáltató nemcsak internet hozzáférést és/vagy telefon szolgáltatást nyújt, hanem ugyanazt az infrastruktúrát felhasználva televízió és egyéb video szolgáltatásokat is. A megállapodás célja, hogy elősegítse a Ventura terjeszkedését az általa preferált lendületes kelet-európai, és skandináv piacokon – áll a cég által kiadott sajtóközleményben.

A Ventura csoport tevékenysége gyakorlatilag a teljes telekommunikációs piacot lefedi, de az utóbbi év befektetéseit leginkább kiemelt fókuszterületükre, a következő generációs szélessávú és FTTx, azaz üvegszálas hálózatok kiépítése felé tették. Ügyfeleik nagy része meglévő, illetve újonnan induló internet szolgáltató vállalatok közül kerülnek ki. A cég tőke- és egyéb vállalkozásfinanszírozási tevékenysége mellett a szakmai munkában is részt vesz, így – a pénzügyi befektetésen felül – hozzáadott értéket is képvisel partnerei számára a triple play és FTTx hálózatok kiépítésénél, gazdaságos üzemeltetésénél.

A Ventura Skandináviában és Kelet-Európában a legaktívabb, ott ahol az Allied Telesyn már számos nagynevű szolgáltató ügyféllel rendelkezik, ami nagyban hozzájárult a cégcsoport döntéséhez. Továbbá az AT az integrált központi és hozzáférés-koncentrátor eszközei kifejezetten a „sávszélesség-éhes” megoldások kiszolgálására lettek kifejlesztve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik