Élet-Stílus

Egyelőre nincs fennakadás a magyar-horvát határon

A horvát vámosok sztrájkja egyelőre nem okoz fennakadást a magyar-horvát határszakaszon, a forgalom folyamatos – mondta Tímár Zoltán, a Határőrség szóvivő-helyettese pénteken.

A munkalassító sztrájk megkezdése után fél órával a forgalom folyamatos az érintett határátkelőkön; nincs látható nyoma torlódásnak a horvát oldalon, ami gondot okozhatna a magyar részen – közölte az alezredes.

A horvát-magyar határszakaszon lévő nyolc átkelő közül általában Letenye bonyolítja a legnagyobb forgalmat, de most még ott sem jellemző a turistaforgalom. A határőrség szerint inkább a bevásárló, átutazó turizmusra lehet pénteken számítani, ami nem annyira jelentős, ezért úgy számolnak, hogy a nap folyamán később sem alakul ki nagyobb zsúfoltság az átkelőknél.

A horvát vámosok reggel 8-tól este 10 óráig tartanak munkalassító sztrájkot, amivel 20 százalékos béremelést akarnak elérni. Nem klasszikus munkabeszüntetést tartanak, csak minden vámkezelési szabályt szigorúan betartanak, mindent alaposan megvizsgálnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik