Élet-Stílus

Indul a Volt

A soproni Lővér Kempingben a Volt idén területet, programkínálatot és időtartamot is bővített, így 35 ezer látogató után most 50 ezer vendéget várnak.


Tények és árak

• Dátum: 2005. július 6-9.
• Helyszín: Sopron, Lővér Kemping
• Jegyek: Napijegy helyszínen 4500 forint.
Háromnapos bérlet helyszínen 11 900 forint.
A VOLT Fesztivál „nulladik napjára” (július 6.) a helyszínen 2500 forint a belépő. A Volt Fesztivál bérlet vásárlói a nulladik napon ingyenesen vehetnek részt.

Szerda este, a nulladik napon a 12 döntős Megasztár, 120 perces koncerttel nyitják a hivatalos programot a Soproni Nagyszínpadon, majd a Hooligans, a Bikini és a Beatrice lép fel, két különböző színpadon. Ugyancsak a nulladik napon tart „csendesülős” koncertet a Kispál és a Borz is.

Az igazi nagyágyúk azonban később érkeznek: csütörtökön jön a Sergent Garcia és az US3, pénteken Roni Size & MC Dynamite, valamint a Stereo MC’s játssza a talpalávalót, a zárónapon szombaton pedig a Thievery Corporation, a Client, valamint a Balanescu Quartett szórakoztatja a fesztiválvendégeket.

Idén a Lővér Kemping szomszédságában lévő mező nagy része is a fesztivál részévé vált és az egykori lőtéren alakítják ki az új kempingterület. A vécék és tusolók számát pedig a tavalyi kétszeresére növelik. A mobilvécék között öt olyan lesz, amelyet kerekesszékesek is használhatnak. Számukra egyébként a belépés ingyenes.

A Volt Fesztivált 2003-ban Kiemelt Kulturális Esemény címmel tüntette ki a Magyar Turizmus Rt., míg a fesztivál igazgatóit, Fülöp Zoltánt és Lobenwein Norbertet pedig Sopronért díjat kaptak.

A szervezők szerint tavaly a Volt Fesztivál Magyarország egyik legjelentősebb belföldi turizmust vonzó eseménye volt. A közel 35 ezer látogató 70 százaléka a régión túlról, elsősorban Budapestről érkezett Sopronba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik