Élet-Stílus

Szórakoztató központ lesz az egri dohánygyárból

Szórakoztató központtá alakítaná az Egri Dohánygyár belvárosi ingatlan együttesét a Wallis Ingatlan (WI) Rt. - derült ki a város önkormányzatának csütörtöki ülésén.

A közgyűlés egyetért az építészeti koncepcióval és elrendeli a szabályozási terv elkészítését – döntött a testület.

Minderre azt követően került sor, hogy az elmúlt év júniusában a gyár bezárásáról döntött a tulajdonos Philip Morris Magyarország (PMM) Kft., majd december végén meg is szűnt a termelés. A PMM ezt követően pályázatot írt ki a 30 ezer négyzetméter alapterületű ingatlan hasznosítására, amelyre a WI adta be a legrészletesebb ajánlatot.

A PMM vállalta, hogy az ingatlanhasznosításkor figyelembe veszik az önkormányzat törekvéseit. Ezért a tenderkiírásban szerepelt, hogy a nyertesnek szórakoztató és szabadidő centrummá kell alakítania a saját infrastruktúrával rendelkező, igen jó állapotú ingatlan együttest.

A tenderre 10 pályázat érkezett, közülük Szántósi Rafael alpolgármester közlése szerint a WI elképzelése felel meg leginkább a város elképzeléseinek. Ugyancsak ez a cég volt az egyetlen, amely konkrét tervekkel is szolgált a terület hasznosítására.

Lázár Ferenc a WI vezető tervezője elmondta, hogy teljes egészében meg kívánják őrizni a gyár XIX. századi épületegyüttesét és csak a XX. század közepén épült csarnokok kerülnének lebontásra.

Az épületeket, amelyekben kávéházakat, éttermeket, multiplex mozit, fitnesz-, bowling- és biliárdcentrumot, illetve üzleteket alakítanak ki, üvegfalú passzázsok kötik majd össze. A területen helyet kap egy szupermarket és egy szálloda is, illetve 500 férőhelyes mélygarázs és 100 felszíni parkolóhely segíti majd a közlekedést – ismertette a terveket Lázár Ferenc.

Gerő János, a WI ingalanbefektetési vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a Wallis Rt. az elmúlt élvben 75 milliárd forint árbevételt ért el. A 18 milliárd forintos saját tőkével rendelkező társaság 2300 embernek ad munkát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik