Élet-Stílus

Lovi again – heti ajánló

A jövő hét valódi derby mindazokak, akik meg kívánnak felelni az egyhetes zene-színház-fesztivál-lóverseny alapprogramnak.

Szombat : Live 8

Szombat délután 3 órától – a kezdéstől – egészen hajnali kettőig láthatják a Live Aid II-ként beharangozott, öt különböző színpadon zajló megakoncertet a Magyar Televízió két csatornáján. Az egész napos koncert-folyam helyszínei: London, Philadelphia, Róma, Párizs és Berlin. A földgolyó legnevesebb zenészei lépnek majd fel: Sting, Robbie Williams, Bono, Madonna, Paul McCartney. Ebből az alkalomból újból összeállt a Pink Floyd, és a sztárok névsora még hosszasan folytatható.

Az MTV és Nagy-Britannia magyarországi nagykövetsége jóvoltából a Szabadság téren egy óriás kivetítő segítségével, megszakítás nélkül, délután háromtól hajnalig követhető a világ legnagyobb könnyűzenei koncertje.

A fellépők részletes listája itt olvasható

Vasárnap: Pályaavató a Kincsem parkban


Lovi again – heti ajánló 1

Családi programok és Megasztár-koncert várja a 83. Magyar Derbyre kilátogató közönséget a Kincsem parkban, ahol egyben átadják az új lelátót is. A versenyprogram keretében a legjobb hároméves telivérek küzdenek a 83. Magyar Derbyn 2400 méteren, 11 millió forintért. Az óriási érdeklődésre jellemző, hogy 36 ló tulajdonosa fizette meg az 50 ezer forintos állva maradási díjat a Magyar Derbyre, ám a 29 magyar és 7 külföldi telivérből csak 22 állhat oda a vasárnapi rajthoz.

A Lovi megnyitójának részletes programja

Hétfő: Nézőművészeti Főiskola

Egyáltalán, részesültek már nézőképzésben? Pedig egy színházlátogató-szkafander korlátlan mennyiségű előadás megtekintésére alkalmas. “Tartalmaz egy napra való folyadékot és hideg élelmet, egy combra szerelhető vizeletes zacskót, könnylepárlót, flexibilis szívószálat (…) légzőkészüléket, hisz előfordulhat, hogy egy 10-12 perces nagymonológot kell kibírnunk levegővétel nélkül, infraszemüveget alulvilágított előadások esetére… mosolyfixáló gumipókot, valamint sírógépet egy por alakban tárolható, 20 dekagrammos instant zacskós könnyel, ha sok megható előadást kéne zsinórban megtekintenünk… egy négypontos biztonsági övet a megrázó jelenetekhez.”

A feladat a következő: be kell iratkozni a Nézőművészeti Főiskolára, ahol Vancsók Márió (Scherer Péter), az Egyetemes Magyar Nézőművészeti Tanszék alapító tanszékvezetője és Szagolnyák Imre (Mucsi Zoltán), az alternatív dekódolás docense azon fáradoznak, hogy kiképezzék a tökéletes nézőt a jövő színháza számára, amelyben közreműködik Színházi Lacika (Katona László) tanársegéd is mint prototípus.

Bővebben az Exit magazinban olvashat az előadásról

Kedd: Rockmaraton 2005

A hét közepén elérhető a Rockmaraton rendezvény közepe. Helyszíne Pécstől 8 km-re, délre, a Malomvölgyi Arborétumban, parkerdőben található, Kökénypuszta és Kökény között, egy festői szépségű völgyben. A fesztivál egyébiránt 4-én nyitja kapuit és 9-én zár. Fellépők: Utolsó Alkalom, Éhenkórászok, Alvin és a Mókusok, Auróra, The Buttholes , Zaklatás, Testi Egyenleg Ska Kollektíva, Junkies, Szakadék ,Vigyázz Lépcső!

A fesztiválról és egyéb nyári rockzenei eseményekről

Szerda: Garbage a Pecsában

Tizenegy évvel ezelőtt 1994. április 5-én Shirley Manson énekesnő belecsapott Butch Vig bandavezér tenyerébe, s ezzel megalakult a Garbage. Ugyanezen a napon a hírügynökségek egy bizonyos Kurt Cobain öngyilkosságának hírét kürtölték világgá. A két esemény közötti összefüggések sora itt persze véget is ér (vagyis sorról szó sincs), hagyjuk hát az összeesküvés-elméleteket, és nézzük inkább a skót Angelfish egykori frontleánya és a három középkorú amcsi sztárproducer közötti frigy termékét. A bébi első, elhalónak nem nagyon nevezhető életjele a cím nélküli, 1995-ös bemutatkozó album volt olyan slágerekkel, mint az Only Happy When It Rains, a Queer vagy a Stupid Girl.
Lovi again – heti ajánló 2



A együttesről részletesen az Exit ajánlójában olvashat

Csütörtök: Sziget, Rulez! 

A Blikk-könyvek sorozatban megjelenő Sziget könyv két nyelven készült (magyar-angol), s ahhoz a 300 – 400 ezer fiatalhoz szól, akik jegyet váltanak a budapesti nyár legizgalmasabb eseményére, az egyhetes Sziget Fesztiválra. Sztorik, sztárok és érdekességek gyűjteménye ez a színes kalauz. Kiktől származik a Sziget ötlete, hogyan kezdődött 13 évvel ezelőtt, miképp nőtte ki magát az esemény Európa meghatározó könnyűzenei rendezvényévé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik