Élet-Stílus

Cserkeszőlő, a családias

Itt elkerülhető a nyüzsi, a fürdő légköre családias, szinte már meghitt környezetet varázsol a pihenéshez, fürdőzéshez.

Cserkeszőlő kis és valószínűleg szegény falu, legnagyobb értéke a gyógy- és strandfürdő. Úgy tűnik, mindenki ismer mindenkit, és talán épp ez a hely varázsa, hogy az emberek barátkozósak – a csemegeboltban hárman is szóba elegyedtek a pesti idegennel –; a fürdő is kicsi, de szép és barátságos.

Szobánál alig nagyobbak a gyógymedencék, melyből egyébként három található a szabad ég alatt, három pedig egy első pillantásra furcsa alumínium tetőszerkezettel befedve. Kint is, bent is három különböző hőmérséklet közül választhatunk 32 és 38 ˚C-os között. Ha a nem túl esztétikus, szerelőcsarnokra emlékeztető íves épület alatti gyógyvizes medencék mellett döntünk, akkor többről is lehet szó, mint üldögélésről a napfényben vagy hóesésben, mikor milyen az idő. Nyak- és derékmasszírozó és pezsgőfürdő gondoskodnak róla, hogy a gyógyvizekben szokásosan javasolt 20 perc kellemesen teljék. Az élményfürdő óránként üzemel. A cserkeszőlői jódos gyógyvíz ízületi panaszok kezelésére, baleseti sérülések utáni rehabilitációra és nőgyógyászati problémák kezelésére alkalmas.

Az úszómedence 25 méteres, de az itteni fürdővendégek számával ez a méret arányban is áll. Van szauna és masszázs is, a gyerekek periodikusan élhetik ki vágyaikat a méretes hullámmedencében, mely minden óra egészkor kezdi gyártani csendes-óceáni – itt így hívják – hullámait, tizenöt percen át, igény szerint további is; ne aggódjunk, a vizet azért nem sózzák. A személyzet éberen lesi, hogy minden rendben van-e.

A legnagyobb móka a fiataloknak a cölöpökön álló kastélyos és hatcsúszdás játékmedence, melynek egyik felét langyos termálvízzel töltik meg, a másikat pedig – kihasználva a víz rossz hővezető képességét – 6 ˚C-kal melegebbel. Aki még túl fiatal a csúszkáláshoz, az ugyanebben a medencében, kissé odébb pancsolhat.

Van egy-két romantikus kellék még a medencében, egy velencei híd, aranylánccal összekötött oszlopok, ácsorgó pingvin, vizet engedő gomba, meg egy gigantikus méretű pohár, mely ha betelik, elbillen és mindenkit letarol a kiömlő víz.

Minden fürdőben van valami, amiért külön kell fizetni, itt az úgynevezett ponyvacsúszda a plusz, ötszáz forintba kerül, de ezért ki-ki annyit csúszik, amennyi jólesik neki. Minden mást tartalmaz a 900 forintos belépőjegy. Étterem, büfé, söröző van, senki nem marad ebéd, uzsonna vagy toroknedvesítő nélkül. A palacsinta darabját 60 forintért árulják, a sült hekk tíz dekája 200, a nosztalgikus szocreál épületben megtelepedett önkiszolgáló étteremben pedig 700-ért natúrszelet, 450-ért babgulyás birtokába juthatunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik