Élet-Stílus

2006-ban indul a közép-európai kultúrtévé

Megkezdődtek a Visegrádi Négyek közép-európai kulturális televízió (V4 TV) csatornájának előkészületi munkálatai, ugyanis Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország közszolgálati televízióinak vezetői megállapodtak az adó indításáról – írja a Népszava.

A 2006 szeptemberében induló V4 TV központja Lengyelországban lesz. A nyolc nyelven megszólaló csatorna finanszírozását a Visegrádi Négyek közösen vállalják, de az ügynek szeretnék megnyerni az Európai Bizottság és a nemzeti kultusztárcák támogatását is.

A közös televízió ötlete az MTV elnökéhez Rudi Zoltánhoz köthető, aki még tavaly októberben lengyel kollegájával való találkozáskor már három konkrét javaslattal állt elő. Akkor a két elnök abban egyezett meg, hogy az együttműködés részleteit a cseh és szlovák kollegákkal közösen dolgozzák ki.

Az egyeztetések eredményeként a négy ország köztévéinek a vezetői idén május 17-én megállapodtak egy közös munkacsoport létrehozásában, amely idén szeptemberig elkészíti az adó üzleti és műsortervét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik