Élet-Stílus

SCD Holding: 100 milliárdos fejlesztés a Balatonnál

A Balatontourist megvásárlása része annak az átfogó ingatlanfejlesztési és idegenforgalmi fejlesztési tervnek, melynek során az SCD Holding (CE) közel 100 milliárd forintot fektet a térség fejlesztésbe s melynek során legalább 2 ezer új munkahelyet teremt a környéken.

Az SCD Holding (CE) közel 400 százalékos árfolyamon, 4,04 milliárd forintért a napokban vásárolta meg az 1,2 milliárd forintos jegyzett tőkéjű Balatontourist Rt. részvényeinek 97 százalékát a Veszprém Megyei Önkormányzattól. A vételáron felül kötelezettséget vállalt két hónapon belül az rt. jegyzett tőkéjének 4,1 milliárd forintos megemelésére és 40 milliárd forintos fejlesztésre a Balaton északi partján.

A Balatontourist Rt. megvásárlása 25 százalékban saját forrásból, 75 százalékban az OTP Bank finanszírozásában valósult meg. Az rt. részvényeinek 3 százaléka 21 dolgozó tulajdona, a holding ezekre a részvényekre is hasonló, közel 400 százalékos árfolyamon tesz vételi ajánlatot a Balatontourist Rt. következő közgyűlésén.

A cégcsoport egész évben nyitva tartó konferencia- és wellness hoteleket épít Révfülöpön, Balatonszemesen és Zamárdiban. A Benelux-államokban, Ausztriában és Németországban népszerű kinderhotel-láncok mintájára családi és gyerekhoteleket alakít ki Balatonszemesen és Zamárdiban, apartman-hoteleket épít Badacsonyörs és Siófok térségében, szórakoztatóközpontokat hoz létre Alsóörsön és Zamárdiban, valamint beszáll több balatoni yacht-kikötő fejlesztésébe is. A kempingek és a csatlakozó fedett szálláshelyek közül többet, magas, 5 csillagos minősítésű szolgáltatást nyújtó létesítménnyé alakítanak át, s létrehoznak mobil-home – lakókocsis – szállóhelyeket is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik