Élet-Stílus

Sárvár, ahol minden kézre esik

Azoknak ajánljuk, akiket nem masszíroz meg életük párja odahaza, és akiknek muszáj kimozdulniuk, ha relaxálni akarnak, vagy esetleg türelmetlen gyerekeik vannak.

Sárváron…

… a fürdőn kívül is van élet, igaz körülbelül este hatig. A belváros barokk épületei, a kívülről unalmas, belülről szebb, névadó Nádasdy-vár megér egy sétát, kivált a körülötte található arborétummal. És ha nem elég a vízből, akkor a hét csónakázótóval biztosan be-, illetve megtelik a pohár.

Könnyű észrevenni: új, modern, színes, kicsit nemzetiszínházas, a környezetéből kiugró épületegyüttes invitálja a látogatókat. A vendég itt érzi, hogy várják, barátságos a környezet, a személyzet, az üvegfalból épített hallból pedig látszik a terített svédasztal, a fürdőcsarnok és bugyborékoló medencéi. A négy, félig, illetve egészen fedett medencék az új divatnak megfelelően amőba alakúak, minden szabálytalan, kerek és hullámos, szögletnek se híre, se hamva. Két nátrium-kloridos tartalmú gyógymedence terül el sárga és kék csempék között, egy élménymedence és a vízi óvoda.

A nyolcvanas évek vicces sárvári termálkristályreklámjaiban ugrabugráló nénikre-bácsikra még emlékezhetünk, így tudjuk, hogy a gyógyvíz elsősorban reumára és nőgyógyászati panaszokra javallt. A legizgalmasabb újdonság pedig, a marokkóias hangulatú sókamra, melynek falai és mennyezete is sóból készült az asztmások számára különösen ajánlott. A helyiséget felfűtik, speciális, sóval telített klíma képződik, mely egyrészt légúti betegségeket kúrál, másrészt igen finom illatfelhőt teremt.

És ezzel meg is nyitottuk a sort a kamrák előtt. A szaunavilág – ahogy itt hívják – öt különböző hőfokú finn szaunát rejt, két gőz- és két aromakabint, melyek levendulával, eukaliptusszal vagy mentollal telített levegője állítólag nyugtató hatású. A félkör alakú lábvízzel szemben, melynek alját gömbölyded kavicsok borítják, és a talpmasszázs terepe, szkeptikusak vagyunk kissé.

A mi kedvencünk a hangterápia volt, ahol rézedények közé fektetik a spirituális delikvenst – ez a hangágy – , majd egy hölgy bottal kongatni kezdi a kézimunkával készült tibeti tálakat. Mire való? Arra, amire a sárvári gyógy- és termálfürdő valamennyi szolgáltatása, az aroma-, a mézes-, a rezonancia- és végül a thai masszázs: segít megszabadulni a gondoktól, és helyreállítani a belső harmóniát. De az aromafürdő, a gyógyteás fürdő és a Kleopátra-fürdő is ezt a cél szolgálja, mely, igen, igazi tejjel készül. A sokkterápia hívei számára valódi úszómedence és fitneszterem áll rendelkezésre.

Látogasson el Sárvárra!

Ajánlat a Startutazástól

A gyerekeknek külön mozaikokkal, és a kicsik festményeivel díszített óvodát is építettek, az ő idejük mégis az áprilistól szeptemberig tartó melegebb hónapokra korlátozódik, amikor a szabadban élhetik ki magukat. A kék, párhuzamos csúszdák, ahol versenyezni lehet, ki csúszik gyorsabban, a strandmedencébe torkollnak, a kalandmedence közepén vitorlásbárka áll, odébb pedig a hullámmedence vize fodrozódik, de lehet játszani a szárazon is.


Jó ötlet, hogy az étterem önkiszolgáló, így a fürdőhelyen szokásos magas éttermi árak alá lehet menni, ezer forintból jól is lehet lakni az igényes kialakítású étkezdében. Sajnáljuk, hogy a szaunavilág, a sok kabinnal ugyan, de 900 forintos felárral tárja fel szellős termeit, viszont senki nem rivall ránk, ha anyaszült meztelenül mászkálunk szódavízzel a kezünkben. A fürdőbe a felnőttbelépő 1400 forint, de késődélután és este lényegesen olcsóbb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik