Élet-Stílus

Elutazott a Malév első jegy nélküli utasa

2007-ig a Malév megszünteti a papír repülőjegyeket. Az első jegy nélküli utas ma délben utazott. A Malév évi egymilliárd megtakarítást remél az új rendszer bevezetésétől.

Gönci János, a Malév vezérigazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a költségcsökkentés és a légitársaság készpénztermelő képességének javítása mellett az utasok számára is egyszerűbb eljárást jelent az elektronikus jegyek bevezetése. Az új szolgáltatás kiemelt helyet képez a társaság versenyképességének javításában. 

A menetrendszerinti járatokat üzemeltető légitársaságok szövetsége, az IATA 2007 végéig 100 százalékban kötelezővé teszi az e-ticket használatát. A szervezet felmérése szerint a papírjegy 10-szer drágább mint az elektronikus.

Gönci János vezérigazgató a FigyelőNet kérdésére elmondta, hogy a társaságnál jelenleg 70 ember foglalkozik az érvényesített jegyek adminisztrációjával, nekik 2006 végéig megszűnik a munkahelyük. A vezérigazgató azonnal jelezte, hogy senkit nem küldenek el. Az évi 10-15 százalékos lemorzsolódással és belső átképzésekkel oldják meg az átszervezést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik