Élet-Stílus

Elektronikus jegy a Lufthansa járatain is

2005 végére a Star Alliance tagjainak minden járatán használható lesz az elektronikus jegy. A jegyváltáshoz elég egy WAP kompatíbilis telefon is.

Azok az utasok, akik megkedvelték már az etix (elektronikus jegy) használatát, most további célállomásokra is elektronikus jeggyel utazhatnak a Lufthansa, a bmi és a LOT Polish Airlines között létrejött új megállapodásnak köszönhetően. Az etix szolgáltatás ezentúl igénybe vehető a Lufthansa partner légitársaságainál – bmi és LOT – nemcsak Európán belüli, hanem interkontinentális járatokon is. Az utasok számára a papíralapú repülőjegy nélkül is elérhető célállomások száma így 370-re emelkedik.

Az elektronikus jeggyel utazók a check-in pultnál vagy a check-in terminálnál is megkaphatják beszállókártyájukat. Az elektronikus jegyek foglalása jegyirodákban, a Lufthansa partner légitársaságainak repülőtéri pultjainál és az Interneten történhet. A jegy használói szintén megejthetik a check-in regisztrációt az Interneten, sőt telefonon és WAP funkcióval ellátott mobiltelefon segítségével is. A Lufthansa partner légitársaságainak törzsutas-kártya tulajdonosai szintén igénybe vehetik ezeket a mobil szolgáltatásokat, továbbá az összegyűjtött kilométerek után járó jutalomrepülésekre is foglalhatnak elektronikus jegyet.

Magyarországon a Lufthansa minden elektronikus jegyre 2000 forintos kedvezményt biztosít. A társaság hazánkban értékesített repülőjegyeinek egyébként már 25 százaléka etix. A Ferihegyi Repülőtéren két check-in automata is segíti az elektronikus jeggyel rendelkező utasok gyors és zökkenőmentes kiszolgálását.

A Lufthansa valamint a bmi és a LOT között most létrejött megállapodás része a Star Alliance légügyi szövetség globális programjának. Ez hamarosan lehetővé teszi, hogy az utasok a szövetséghez tartozó légitársaságok által biztosított hálózaton belül egyetlen elektronikus jegyet használva utazhassanak. A Lufthansa jelenleg saját járatain túl az Air Canada, az Austrian Airlines, a Scandinavian Airlines és a United légitársaságokkal közösen üzemeltetett járatain biztosítja az elektronikus jegy használatának lehetőségét. A tervek szerint az idei év végéig a Star Alliance más tagjai, így a Singapore Airlines, az Air New Zealand, a Spanair, az Asiana, a Thai Airways és a VARIG is bekapcsolódik az etix rendszerbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik