Élet-Stílus

Petíciót adnak be a fuvarozók

Ismét emelkedik az üzemanyag ára: szerdától 2 forinttal drágul a benzin és 4 forinttal a gázolaj. A rekordszintre emelkedő hazai üzemanyagárak egyre nehezebb helyzetbe hozzák a fuvarozókat is – írja a Népszabadság.

Az olajtársaság illetékesei azt mondják: még így sem követték a nemzetközi ármozgásokat, hiszen az elmúlt négy hétben a benzin világpiaci ára 11 százalékkal, a gázolajé pedig 22 százalékkal emelkedett, miközben a Mol ez idő alatt csak 3,1 százalékkal, illetve 4,1 százalékkal növelte a két termék árát.

A szakmai szervezetek kedden 34 pontos petíciót adnak át a gazdasági tárca képviselőinek, a parlament előtt. Az érdekképviseletek szakmai anyaguk fogadtatásától teszik függővé, hogy milyen formában és ütemezésben folytatják az egyeztetéseket a gazdasági, illetve a pénzügyi tárca képviselőivel. Az egyelőre nem ismert, mikor tárgyalhatnak tovább a felek.

Szanyi Tibor, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) politikai államtitkára elmondta, hogy a kormánynak nincs lehetősége az üzemanyagok jövedéki adójának mérséklésére. Az eddigi egyeztetéseken ezt egyértelművé is tették, és a fuvarozók szakmai szervezeteinek vezetői el is fogadták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik