Élet-Stílus

Újabb üdülési pályázatokat írtak ki

Az üdülési csekk meghosszabbítását kérhetik, akik a tavaly átvett utalványukat még nem használták föl. Idén új pályázatokra is lehet jelentkezni, amelyeknek nincsen leadási határideje – írja a Népszava.

A hosszabbítást megindokolva, az érvényesség lejárta előtt kérvényezhetik a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványnál a csekk meghosszabbítását Karácsony Mihány szerint. Az alapítvány elnöke elmondta, hogy a munkáltatók a mindenkori minimálbér összegéig vásárolhatnak adómentesen üdülési csekket dolgozóiknak. A foglalkoztatók tavaly 3,8 milliárd forint értékben vásároltak, idén már 6 milliárd forintért vettek csekket.

Az alapítvány saját forrásaiból a szociálisan rászorultakat támogatja. Az aktív dolgozók közül azok jogosultak, akiknek havi átlagjövedelme bruttó 75 ezer forint alatt van, az inaktívaknál pedig azok, akik havi 57 ezer forintnál kevesebből élnek. Az idén másfél milliárd forint jut a rászorultak támogatására, május 31-ig 711 millió forintot adtak ki 28 ezer 110 igénylőnek.

Nemrég újabb pályázatot írtak ki mintegy 800 millió forintért: az “Őszi pihenésre” azok jelentkezhetnek, akiknek munkáltatója nem vásárolt üdülési csekket, és havi átlagos bruttó jövedelmük 75 ezer forint alatt van. A nyertesek 40 ezer forint értékű, névre szóló üdülési csekket kapnak. A “Hazai üdülés” jeligére pedig nyugdíjasok és nyugdíjszerű ellátásban részesülők jelentkezhetnek, akiknek ellátása nem haladja meg az 57 ezer forintot. Ők személyenként 30 ezer forint értékű üdülési csekkre jogosultak. A pályázatoknak nincs határidejük, az adatok feldolgozása folyamatos.

Az üdülési csekkek tulajdonosai mintegy 2700 helyen tudják szolgáltatásokra beváltani aláírásukkal hitelesített utalványukat. Ebben az évben eddig 1,7 milliárd forint értékben vásároltak szolgáltatást üdülési csekkel, a tavalyi 1 milliárd forinthoz képest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik