Élet-Stílus

A nagy könyv – ma kihirdetik a 12-es listát

A Magyar Televízió esti élő műsorában hirdetik ki A nagy könyv olvasásnépszerűsítő játék top12-es listáját, a magyar olvasók tizenkét kedvenc könyvét.

Az egyes és kettes csatornán egy időben látható irodalmi “beszavazó showműsorban” válik ismertté, melyik 12 regény kapja a legtöbb szavazatot a korábban kihirdetett top100-as listáról.

A szavazás, interneten ma 19 órakor zárul, a telefonos és sms-s voksokat a 21 órakor kezdődő, mintegy két órásra tervezett műsor végéig várják.

A nagy könyv programiroda tájékoztatása szerint a már beérkezett voksok alapján tudni lehet, hogy az első tizenkét helyezett mű fele-fele arányban magyar, illetve külföldi regény. A legkedveltebb magyar és külföldi könyv csaknem azonos számú voksot kapott, és nagyjából ugyanannyi szavazat érkezett a magyar és a külföldi regényekre.

Az egy tucat győztes alkotás alapján ismert személyek közreműködésével a nyáron “versenyfilmek” készülnek, amelyek a játék folytatásaként ősszel küzdenek meg egymással a Magyarország legkedvesebb regénye 2005 címért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik