Élet-Stílus

Kiváló a két nagy tavunk vízminősége

A laboratóriumi vizsgálatok szerint összességében kiváló a Balaton és a Velencei-tó vízminősége - közölte a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgatója.

Kling István elmondta: a Balaton és a Velencei-tó vízminőségvédelmi tájékoztató rendszere keretében az akkreditált laboratóriumok és a területileg illetékes tisztiorvosi szolgálatok által elvégzett vizsgálatok a Balatonnál 14 strand vizét kiválónak, kettőét megfelelőnek minősítették.

Az üzemeltetők által elvégzett vizsgálatok adatai szerint hét strand vize kiváló, kettőé megfelelő minősítést kapott – tette hozzá a szakember.

Összességében kiválónak minősítették a vizsgálati eredmények alapján a Velencei-tó strandjainak vizét is: öt strand kiváló, kettő megfelelő minősítést kapott – tájékoztatott Kling István.

Információja szerint mindkét tó vizében alacsony az algák száma, túlszaporodásukra mutató jelenség egyiknél sem mutatkozik. A várhatóan hűvösebb időjárás miatt ebben a vonatkozásban változás sem várható – közölte a felügyelőség igazgatója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik