Élet-Stílus

Új cég kezében a magyar Mercedes-import

Az Európai Bizottság jóváhagyta a DaimlerChrysler AG és a Pappas Csoporthoz tartozó holding, az MB-Automobilvertriebs GmbH közös vegyesvállalatának létrehozását.

Az új cég, a DaimlerChrysler Automotive Hungária Kereskedelmi Kft. (DCAH) Magyarországon átveszi a Mercedes-Benz, smart, Chrysler és Jeep márkákhoz tartozó új gépjárművek és alkatrészek importőri és nagykereskedői feladatait. A budapesti székhelyű, 50-50 százalékos tulajdonban lévő vegyesvállalat 80 alkalmazottal kezdi meg hivatalos működését.

A DaimlerChrysler Automotive Hungária vezérigazgatója Hans Georg Pechhacker, aki eddig az MB-AUTO Magyarország Kft. (MBAM) ügyvezető igazgatója, és a DaimlerChrysler magyarországi képviselője volt. A vállalat pénzügyi igazgatói feladatait Martin Meuser látja el, aki eddig DaimlerChrysler Australia Pacific tervező és kontrolling senior menedzsere volt.

Korábban a legnagyobb magyarországi kereskedő, az MBAM látta el az importőri feladatokat is. Ez most kettévált, a négy telephellyel rendelkező MBAM ezentúl a forgalmazásra koncentrál, míg a DCAH importálja a járműveket a 22 szerviz- és értékesítési partner számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik