Élet-Stílus

Vegyesköret nyári napokra

Heti ajánlatunkban extrém sport, színházi fesztivál, képregény világnap, pop trubadúrok valamint egy telapatikus workshop kapott helyet a pesti eklektika jegyében.

A hét zenei első sorát a Petőfi Csarnok fan-klubjainak egyik kultzenekara, a Duran Duran (“gyüran-gyüran”)  fellépése bérelte ki. A posztmodern fiúcsapatok archetipusa június 9-én a Papp László Sportarénában ad koncertet, ahol az eredeti Simon Le Bon énekes, Andy Taylor gitáros, Roger Taylor dobos , Nick Rhodes billentyűs és John Taylor basszista felállásban lépnek fel.

A már-már képregénybe illő sztárokat ugyan a június 4-i Képregény Világnapján a Gödörben nem láthatjuk személyesen, a rendezvény programja ennek ellenére csalogató: képregényes divatbemutató, továbbá a nő mint motívum a képregényben, illetőleg egy válogatás a brüsszeli Képregény Múzeum anyagából. 


Vegyesköret nyári napokra 1

Gáspár Tamás munkája (2005)

Megcsodálható továbbá a nemrégiben megjelent MAUS (a Pulitzer-díjas képregény) oldalaiból készült válogatás. A kiállítás ideje alatt a helyszínen előadások és beszélgetések, valamint folyamatos animációs vetítések is “kiszinezik” a programot.

A nyári fesztiválözön félhivatalos rajtjára, a háromnapos Sport Sziget Fesztiválra, június 11-12-én kerül sor a Népstadionkertben.

A programok közt két év után ismét helyet kapott a világ egyik leglátványosabb sportjának a motocross legextrémebb válfaja az mx freestyle. Az extrémsportok olimpiáján is a legnagyobb közönséget vonzó sportág főszereplői 20 méteres magasságban szeretnek leginkább tartózkodni motorjaikon.

A extremitások előtt lelki felkészítésként a junius 5-én a Petőfi Csarnokban rendezendő Napfényes Fesztivált ajánljuk. A rendezvény célkitűzése, hogy megismertesse az egészséges táplálkozás, a természetes életmód kialakításának lehetőségeit a résztvevőkkel. Mindezt a porgramfüzet szerint vizuális diagnosztikai, stresszoldó workshop, parakommunikációs és telepátia bemutatók segítségével.
Vegyesköret nyári napokra 2

A Fesztivál plakátja



Öt évvel ezelőtt Pécs először adott otthont a Pécsi Országos Színházi Találkozónak a POSZT-nak.

2005-ben már az ötödik, jubileumi találkozót rendezi a város és arról, hogy a pécsi közönség várja-e az eseményt, a város polgármestere annyit jegyzett meg, hogy probáljon odaállni bárki a Pécsi Nemzeti Színház pénztárához azon a napon, amikor elkezdik árusítani a jegyeket …

Ajánlott videó

Olvasói sztorik