Élet-Stílus

Megvették Mundruczó Johannáját

A Cannes-i fesztiválon résztvevő filmek közül Mundruczó Kornél Johannáját hét területre adták el moziforgalmazásra, Kenyeres rövidfilmjéért európai televíziók érdeklődtek – adta hírül a Magyar Filmunió honlapja.

Kenyeres Bálint Before Dawn című rövidfilmje szerepelt a Cannes-i fesztivál versenyprogramjában, Mundruczó Kornél Johanná-ja pedig az „Un certain regard” (Egy bizonyos tekintet) elnevezésű szekcióban.

Kenyeres Bálint Before Dawn című rövidfilmje élvonalbeli európai kulturális televíziók érdeklődését keltette fel. A film értékesítéséről többek közt az ARTE, a France3 és az MK2-vel folynak tárgyalások, de jelentkeztek érdeklődők Olaszországból is.

Mundruczó Kornél Johanna című operájára a film külföldi értékesítésével megbízott The Coproduction Office a Cannes-i díszbemutatót követően hét területen talált vevőt, beleértve Észak-Amerikát és Nagy-Britanniát is. A magyar mozik közönsége októbertől láthatja a Johanná-t.

A fesztiválokat nézve friss hír, hogy Karlovy Vary A-kategóriás filmfesztiváljára is meghívást kapott Kenyeres filmje, majd több olasz fesztivál tűzi műsorra, köztük az Alpe Adria Triesztben, aztán Londonban, Sevillában és Szent Péterváron lesz műsoron.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik