Élet-Stílus

Bicikliút épül Bükfürdő és Ausztria között

Háromszázezer eurós Phare támogatással a Nyugat-Dunántúlon 10 kilométeres kerékpárút készült el, amely összeköti Bükfürdőt az ausztriai fürdőhellyel, Locsmánddal (Lutzmannsburg) - mondta az MTI-nek Dorogi Árpád Zsira polgármestere.

A beruházás gesztorságát vállaló község első embere közölte: a 240 millió forintos beruházáshoz a magyar állam közel 108 millió 600 ezer forint támogatással járult hozzá, a kerékpárúttal érintett települések – Zsira, Csepreg, Szakony és Gyalóka – pedig közel 52,5 millió forintot adtak össze saját forrásként.

Az infrastrukturális fejlesztés – amelyet vasárnap adnak át – kapcsolatot létesít a bükfürdői kerékpárút és a bringázók számára Ausztriában megépült utak között. A beruházás révén a Nyugat-Pannon termál régióban egyre hosszabb távokat tehetnek meg a sportolni vágyók két keréken a zsirai határátkelőn keresztül.

Az átkelőt 2002-ben nyitották meg, egyelőre gyalogosok és kerékpárosok vehetik igénybe, de a későbbiekben tervezik a gépkocsis átkelés lehetőségének megteremtését is – mondta a polgármester.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik