Élet-Stílus

Megnövelt kapacitással várja a nyarat Ferihegy

Várhatóan egy hónapon belül a Budapestről üzemelő légitársaságok egynegyede a 2B helyett a ferihegyi 2A terminálról indul.E mellett újabb check-in pultokat állít üzembe, új repülőgép-állóhelyeket alakít ki a Budapest Airport.

Az intézkedések nyomán jelentősen csökkeni fog a beszállási idő és enyhül majd a zsúfoltság a budapesti repülőtéren.

Csúcsszezonra számítunk az idén, ezért a forgalom kényelmesebb kezelése érdekében – az 1-es terminál átadása mellett – újabb intézkedéseket teszünk. – mondta Fórika Ibolya, a Budapest Airport Rt. kommunikációs igazgatója.

Várhatóan egy hónapon belül a Budapestről üzemelő légitársaságok negyede – köztük a cseh, a lengyel és az olasz nemzeti légitársaság – a ferihegyi repülőtér 2A termináljáról indul majd. Az eddig kizárólag a magyar légitársaság által használt 2A terminálról történik ezután az átirányított légitársaságok check-in-je, induló útlevél-, utasbiztonsági-, és poggyászellenőrzése.

A 2B forgalma az elmúlt év során ugrásszerűen megnőtt, s növekedési üteme jóval meghaladja 2A terminálét. Új expressz check-in pultokat is üzembe állít a BA, és megváltozik a check-in pultkiosztási gyakorlat is.

Több repülőgépet tud majd kiszolgálni Ferihegy azáltal, hogy a 2-es terminál előtt két új repülőgép-állóhelyet is kialakít a Budapest Airport. Növekedni fog a terminál áteresztő képessége is, miután a távolabbi helyek elérésére új buszos induló kaput nyit meg a társaság.

Jelentősen csökkeni fog a beszállás ideje és a sor a budapesti repülőtéren azzal, hogy a Budapest Airport és a repülőtéri hatóságok erőforrásaik átszervezésével megemelik a reptér csúcsórai kapacitását is. Az eddig 1200 utas helyett 1400 utas biztonsági ellenőrzésére lesz mód egy óra alatt, s közel a duplájára emelkedve, 1400-ra nő az óránkénti útlevél-ellenőrzések száma is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik