Élet-Stílus

A könyvtárosok segítenek Nagy Könyvet választani

A Nagy Könyvért címmel országos akciót szerveznek e hét végén valamennyi megyeszékhely és nagyobb város könyvtárában, hogy segítsék az érdeklődőket az olvasásnépszerűsítő játék Top12-es listájának összeállításában. A könyvtárak nyitva tartási idejét a hétvégén meghosszabbítják.

A Nagy Könyv Programiroda közleménye szerint szombaton és vasárnap a többi között “könyvcsatákkal”, szerzői estekkel, könyvbemutatókkal, felolvasásokkal és szónokversenyekkel várják mindazokat, akik a játék aktív részesei szeretnének lenni.

Az országos akciót a kecskeméti Katona József Könyvtár koordinálja, a Nemzeti Kulturális Alapprogram Könyvtárszakmai Kollégiuma kiemelt támogatást nyújt a rendezvényekhez.

A Nagy Könyv Programiroda a szavazások emelt díjas SMS hívásainak díját a legrosszabb helyzetben lévő könyvtárak állománygyarapítására fordítja.

A Nagy Könyv mozgalomban június 11-én derül ki a 12 kedvenc könyv címe, majd a műsorfolyam befejező adásában, december 17-én dől el, melyik regény nyeri el a Magyarország kedvenc regénye 2005-ben címet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik