Élet-Stílus

Intel inside: Kagylózz a jövőbe

Az „E-Shell" becenevű otthoni szórakoztató „kagyló" egyesíti a mai szórakoztatóelektronikai PC-k képességeit a 60-as évek jellemző dizájnjával, hogy így olvadjon bele a legmodernebb életterekbe.

Az Intel által tavaly, a XXI. századról készített tanulmány kimutatta, hogy a britek 42 százaléka számára problémát jelent, hogy a hardver-eszközök egyre zsúfoltabbá teszik a helyiségeket – hiszen átlagosan 5 távirányító kell az otthoni szórakozáshoz. Az a gondolat, hogy minden szórakoztató eszközt egy készülékbe integráljanak lebegett a szemük előtt, amikor megbízták Ryan McElhinney tervezőt egy multifunkciós PC alapú “szórakoztató center” megtervezésével.

A fiatal dizájnert láthatóan megihlették Eero Aarnio 1960-as években készített ikonikus buborék és gömb alakú székei és jelentősen inspirálták az E-Shell tervezésére. A gigantikus kagyló nekem leginkább egy amigás időkből ismert Intel inside karikatúrát juttatott az eszembe.

„A technológiai megoldások számára manapság fontos, hogy külsőleg is vonzóak legyenek, hogy meghódíthassák a modern nappalikat.”– mondta Tracey Gillespie az Intel szakértője.
Az Intel E-Shell magában foglal egy Hi-Grade DMS II 3400 szórakoztató PC-t, amely 3.4 GHz-es IntelŽ PentiumŽ 4 550, Hyper-Threading technológiát támogató processzorra épül, valamint 512 Mbyte-os RAM-mal és 250 GB-os merevlemezzel rendelkezik. A EPC által TV-t lehet nézni, rádiót hallgatni, vagy akár DVD-t írni és olvasni. A készülékbe emellett beépítették az Intel Balanced Technology Extended (BTX) alaplapot, valamint olyan külső dizájnt, amely által kevesebb hűtőre van szükség, és működés közben is csendesebb.

Megértem, hogy hódít a retró, de remélem a kétajtós-szekrény méretű számítógépek nem jönnek divatba újra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik