Élet-Stílus

Megkezdődött a XI. Szegedi Borfesztivál

Immár tizenegyedik alkalommal nyílt borfesztivál Szegeden szerda este. Az ötnapos rendezvényt, mint 1997 óta minden évben, a százéves platánok övezte Széchenyi téren tartják - tájékoztatott az MTV.

Magyarország egyik legnagyobb szabású ilyen jellegű rendezvénye komoly gasztronómiai és kulturális fesztivállá vált az elmúlt egy évtizedben, amelyre évről évre többen látogatnak el. Az eseményen több mint hetven hazai bortermelő mutatkozik be, köztük az év borászai közül négyen: Polgár Zoltán, Bock József, Árvay János és Takler Ferenc. A seregszemlét borverseny előzte meg, amelyen közel száz fajta közül választották ki a legjobbakat.

Az idei esztendőben a fesztivál “championja” Monyók Norbert 1972-es Tokaji Aszúesszenciája lett, a legszebb fehérbor a Frittmann testvérek 2004-es Soltvadkerti Ezerjója, a legszebb vörösbor Vincze Béla 2002-es Egri Cabernet Franc-ja, míg a zsűri döntése alapján a legszebb desszertbornak járó díjat a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok 2000-es Tokaji 5 Puttonyos Aszúja érdemelte ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik