Élet-Stílus

Indul az eMagyarország Roadshow

Az ország valamennyi régiójába eljutó eMagyarország Roadshow-n népszerűsíti az eMagyarország pontokat és a szélessávú internetezést az Informatikai és Hírközlési Minisztérium.

Helyszínek és fesztiválok


Május 20-22.
 Budapest – Millenáris
 Szélessávú Internet Nap
 
Május 28-29.
 Szilvásvárad – Outdoor fesztivál
 
Június 03-04.
 Miskolc – Nemzetközi   folklórfesztivál
 
Június 15-16.
 Kecskemét -Nemzetközi Animációs Filmfesztivál
 
Június 24-25.
 Tata –  Víz-zene- virág Fesztivál
 
Június 29. – Július 02.
 Mezőtúr – WAN2 Fesztivál
 
Július 05-06.
 Nagykanizsa – eMagyarország Napok
 
Július 07-09.
 Sopron – VOLT Fesztivál
 
Július 15-16.
 Békéscsaba –
 eMagyarország Napok
 
Július 19-23.
 Velence –  EFOTT Fesztivál
 
Július 28-31.
 Hajdúböszörmény –
 Kottafesztivál
 
Augusztus 05-06.
 Sellye –  „Dinnye” fesztivál
 
Augusztus 09-17.
 Budapest –  Sziget

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) az eMagyarország pontok ismertségének és használatának növelése, valamint a szélessávú internetezés népszerűsítése érdekében eMagyarország Roadshow néven rendezvénysorozatot indít.

A 2005. május 20-án a Budapesti Millenáris Parkban a Szélessávú Internet Napon elinduló Roadshow középpontjában egy mozgó eMagyarország pont, azaz egy 16 számítógéppel és multimédiás eszközökkel felszerelt, a látássérültek számára speciális szoftverekkel ellátott, a Közháló program révén pedig szélessávú internetkapcsolattal rendelkező kamion áll. A kamion a Roadshow során összesen 13 (2 budapesti és 11 vidéki) helyszínt keres fel lefedve az ország egész területét, lehetőséget kínálva az ország valamennyi régiójában élők számára szélessávú internetezés kipróbálására.

A Roadshow állomásainak többsége kapcsolódik valamilyen egyéb kulturális rendezvényhez. A tárca a nagyobb fesztiválok esetén napi 10-15 ezer, a kisebb eseményeken napi 3500-6000 résztvevőre számít.

A kamion kiegészítő programjai az Élő Internet Játékház és a Cimbora interaktív labirintusa, valamint a roadshow keretében kerül sor az Unoka-Nagyszülő informatikai verseny regionális fordulóinak lebonyolítására is az Infórummal közösen. A kisebb állomásokon a kamion mellett felállított színpadon változatos kísérő programokkal, egyebek mellett napközben vetélkedőkkel, színpadi játékokkal, karaoke-val, esténként pedig országos és helyi sztárokat, népszerű előadókat felvonultató koncertekkel várják a látogatókat.

A rendezvénysorozatot a virtuális térben kiegészítve, az eMagyarország pontok nyitólapján, az eMagyarország portálon a Magyar Turizmus Rt. közreműködésével készített online kvízjáték indul 2005. május 26-án. A www.emagyarorszag.hu oldalt felkeresők játékos formában sajátíthatják el az internetezéshez szükséges alapismereteket és ismerkedhetnek meg a szélessávú internet kínálta lehetőségekkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik