Élet-Stílus

Fizetős védelmet fejleszt a Microsoft

A Microsoft olyan előfizetéses szolgáltatáson dolgozik, amely integrált módon tájékoztat a számítógép "egészségi állapotáról". A Windows OneCare tesztelését már meg is kezdték és nagy reményeket fűznek az évvégére tervezett bevezetéséhez.

A Microsoft által kifejlesztett, könnyen kezelhető Windows OneCare szolgáltatás a rendszer teljesítményével, a számítógép karbantartásával, az adatok védelmével és a biztonsággal kapcsolatos funkciókat biztosít a felhasználó részére.

A béta fázisban levő szolgáltatás azokat a felhasználókat célozza, akik nem szeretnek sok időt fordítani gépük problémáinak felkutatására. A rendszer egyszerre igyekszik megfelelni a vírusok és kémprogramok által felvetett biztonsági kihívásoknak, s az ígéretek szerint hatékonyan védi majd a tulajdonos leveleit, adatait, képeit, programjait és adatbázisait is. 

A Microsoft azt ismerte fel, hogy manapság az átlagos felhasználó számára egyre nagyobb erőfeszítésekbe kerülhet egy számítógép “egészségének” biztosítása. A Windows OneCare rendszer ezekre a problémára igyekszik egyszerű, jól müködő megoldást nyújtani.

“A Windows OneCare egy jelentős lépés felhasználó védelme irányába” – mondta Ryan Hamlin a Microsoft biztonsági szakember. Olyan rendszert tervezünk, amely folyamatosan frissített védelmével növeli a gépek biztonsági szintjét az egyre erősödő támadások, illegális behatolások és kémprogramok ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik