Élet-Stílus

Natalie Imbruglia és Toy Dolls a Szigeten

Az 1,8 milliárdos összköltségvetésű rendezvény az idén is nézőcsúcsra számíthat - többek közt amiatt, hogy nyolcnapos lesz. A nulladik napon a negyvenéves Illés együttes tartja búcsúkoncertjét. A legnagyobbak közt Nick Cave, a Morcheeba, Natalie Imbruglia, és a Toy Dolls is fellép.

A rendezvény egyik új szponzora a Coca Cola lett, kiszorítva az egykor főszponzorként szereplő Pepsit. Újdonságnak számít majd, hogy az eddig megszokott kiskereskedők mellett megjelenik a Tesco is a Szigeten.

A sztárvendégek között az angol énekesnő, Natalie Imbruglia és az ausztrál Nick Cave lehetnek a legnagyobb nevek. Fellép az új énekesnővel turnézó brit Morcheeba és a kilencvenes évek elektronikus tánczenei színterének egyik csapata, az Underworld.

Ugyancsak új énekesnővel érkezik az acid jazz zenét játszó Brand New Heavies, és fellép a reggae egyik legnagyobb sztárzenekara, a Waileres. A világzenei nagyszínpadon a Grammy-díjas Youssou N’Dour, és az algériai Khaled lesz jelen, és itt lesz a Buena Vista Social Club trombitása, Manuel Guajiro Mirabal is. 

A The Toy Dolls vidám punk-zenekar nem régiben járt Budapesten, idén pedig új lemezt jelentet meg az Our Last Album? címmel, vélhetően a klasszikussá váló számok között erről is hallható majd a Szigeten.

Idén is lesz metálszínpad, és az úgynevezett Dance Aréna is rengeteg sztárvendéget ígér. Ez utóbbi lesz egyébként idén is a legnagyobb sátor, amely 2700 négyzetméteres alapterületű.

Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője a beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, hogy az eddigi fesztiválokon főleg a bővítésre fektették a hangysúlyt a költségvetésben, most azonban a bővítésekre szánt részt is inkább a minőség javítására szánják mind a szolgáltatások, mind a programok terén. Ennek jegyében idén például a Nagyszínpadra kétszer annyi pénzt fordítotanak, mint előző évben.

A rendezvényt idén a tavalyihoz képest egy héttel később, augusztus 10-17 között tartják majd. A rendezők számítási szerint előfordulhat, hogy a 20 ezer forintért árult hetijegyek jóval a kezdés előtt elfogynak. A hetijegy június 15-től egyébként 25 ezer forint lesz, a helyszínen 30 ezer. Napi jegyet csak a helyszínen árulnak majd, 5 ezer forintért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik