Élet-Stílus

Programok hosszú hétvégére – és tovább

Pünkösd környéki programjainkat a hétfői napon zárva tartó hipermarketek miatt ugyan kulturális jellegűvé szűkítettük, vigyázva, hogy a tavaszi jó idő elől azért zárt helyre is menekülhessünk.

Elsőként a Spanyol Filmhét keretében a Művészben tölthetjük kellemes sötétben délutánjainkat. A fesztivál nyitódarabja David Serrano Futballszezon (Días de futból) című vígjátéka, amelyben hat tehetségtelen és gyenge kondiban lévő barát focicsapatot alakít “Brazília” néven….

A zenei kínálatot a Bikini együttes május 14-i, szombati Körcsarnokbeli koncertje uralja, ahol D. Nagy Lajos és csapata vélhetően experimentális élményt nyújt majd a nyolcvanas évek hatszögletű elektromos dobokkal kikövezett korszakából.

A lassacskán a kortárs művészek köréből kikopó hazai rocklegendák mellett, a pop-art világhírű klasszikusaiból szemezget a Művészetek Palotájába költözött Ludwig Múzeum. A modernség talánya című kiállítás a Centre Georges Pompidou gyűjteményéből válogat, olyan nagy nevek mint Yves Klein, Andy Warhol, Roy Lichtenstein műveit kínálva.

A FILA hétvégi, május 14-i félmaratonjára a Városligetben 1,5 és 6,7 kilométeren kerül sor, amelyben a rövidebbik táv feltételezhetően két, egymástól távolabb eső trolimegálló közé ékelődik.

Az aktívan sportolók szemlélését kedvelők, a férfi öttusázók idei Világkupa-sorozatának harmadik állomásán hódolhatnak hobbijuknak. A program pénteken a selejtezővel kezdődik, majd a szombati szünnapot követően vasárnap a 32-es döntővel ér véget.


Programok hosszú hétvégére – és tovább 1

Juhászfesztivál

Vidéki események közül a Kevi Juhászfesztivál, amely Túrkevén kerül megrendezésre, érdemel mindenképpen említést. A május 14 -15-i juhnyíró bajnokságnak, és az egymással versengő birkafőzőknek a pásztordal-éneklő verseny fellépői adnak majd keretet.

A hetet egy komplex esménysor zárja le, ugyanis a világnapok széles palettáján elérkeztünk e héten az internet és a szélessáv világnapjához, melyet május 18. – május 20. között ünneplünk: a Dunán vízfalas vetítéssel és fényjátékkal, a Liszt Ferenc tér kávézóinak közönsége pedig ingyenes internetezéssel. Keddtől vasárnapig a téren minden arra alkalmas laptop térítésmentes kapcsolattal csatlakozhat a világhálóra, akinek nincs gépe, a kihelyezett terminálokon böngészhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik