Élet-Stílus

Egyre több spanyol az ingatlanpiacon

Jelentős spanyol tőke beáramlására számítanak idén a az építőipari-ingatlanpiaci területen – derült ki a Napi Gazdaság körkérdéséből.

A gazdasági lap összeállítása szerint a spanyol vevők elsősorban cégeken keresztül vásárolnak. A Spanyolországból érkező cégek várhatóan az átlagosnál jobb minőségben, ám átlagos áron építenek majd. Cégenként várhatóan évente 300–1500 lakásos projekteket vállalnak majd. Az egyik első fejlesztés a spanyol hátterű Fadesa Hungária Rt.-hez fűződik majd, amely a Király utcában épít egy több mint 300 lakásos épületegyüttest.

Piaci szereplők szerint a spanyol befektetők azért választják a magyar piacot, mert abban bíznak, hogy az ingatlanárak a spanyolhoz hasonlóan emelkednek majd itt is az uniós csatlakozást követő években.

A spanyolok jelenleg főként fejlesztési területeket vásárolnak, bár a beruházások nem korlátozódnak erre. Használt lakás esetén kedvelik a klasszicista stílusú, nagy belmagasságú ingatlanokat. Emellett csak az utcafronti lakások érdeklik őket. A szakértő megerősíti, hogy az érdeklődés az V. kerületre, valamint a VI. és a VII. kerület körúton belüli területeire koncentrálódnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik