Élet-Stílus

Szélessávú Internet Napot rendez az IHM

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a Nemzeti Hírközlési Hatóság 2005. május 20-án rendezi meg a Szélessávú Internet Napot. A szélessávú internezést népszerűsítő egész napos rendezvény a szakma szoros összefogásával jön létre.

A Millenáris Parkban megrendezésre kerülő esemény kommunikációjában és a programok lebonyolításában internet-és tartalomszolgáltatók, továbbá mobilszolgáltatók és informatikai cégek vesznek részt: az internetes szakmát az Euroweb, a GTS Datanet, az Interware, a T-Online, a UPC Magyarország és a Wiera, a tartalomszolgáltatókat a Barátságos Internet Fórum, az Index, valamint a Sanoma, az informatikai szektort az Albacomp és a Hewlett-Packard Magyarország, a mobilszolgáltatókat pedig a Pannon GSM és a T-Mobile képviseli.

A program részeként a Millenáris Parkban közel 300 szakember részvételével zajlik majd az IHM és az NHH által szervezett Szélessáv 2005. szakmai konferencia. A konferencián a kormányzati szervek képviselői részletesen ismertetik az IHM által szakmai vitára bocsátott Nemzeti Szélessávú Stratégiát. A piaci szereplők lehetőséget kapnak a stratégia megvitatására, továbbá a szélessávú elektronikus kommunikáció területét érintő szakmai kérdések – előadások és kerekasztal-beszélgetések keretében történő – áttekintésére.

A Millenáris Park Fogadó épületében a piaci szereplők saját programjaikkal kapnak helyet és mutathatják be a nagyközönségnek a szélessávú internet nyújtotta számtalan érdekes és izgalmas alkalmazási lehetőséget. Az érdeklődők online stratégiai játékokban és virtuális utazásban vehetnek részt, társaloghatnak vagy csetelhetnek sztárvendégekkel, de lesz természetesen internetes oktatás, valamint kvízjátékok is. A parkban emellett többek között internet kávézó, szélessávú versenyautó-pálya, vetélkedők, szélessávú bűvészshow és nagyszabású koncertek is helyet kapnak.

Az esemény részletes programja megtekinthető az eMagyarország honlapon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik