Élet-Stílus

A Nagy Könyv – TOP 150

Április 23-án, szombaton este, kiderül melyik száz regényre érkezett a legtöbb szavazat a magyar Nagy Könyv program keretében. A szavazás lehetőségei és a választható regények köre egyre szűkül. Nálunk máris megnézheti az első százötvenet.

Április 22-én, pénteken 20.58 perckor jelentkezik A Nagy Könyv adás az MTV mindkét csatornáján. A műsor részletesen bemutatja a szűkített 150-es listát, vagyis melyik az a 75 magyar és 75 külföldi regény, amely közel áll ahhoz, hogy bejusson a TOP 100-ba.

A Top150-es lista a szavazáshoz szükséges sms kódokkal és telefonszámmal az adást követően rögtön megjelenik az MTV Teletext 320-324. oldalán is. A szavazás állásáról április 23-án napközben több alkalommal is beszámol majd az MTV.

Szavazni a regény mellett szereplő kód alapján lehet a kedvencekre, de most nemcsak egyszer, hanem ahányszor csak akar, viszont csak telefonon és sms-ben, egészen április 23-án, szombat estig.


A Nagy Könyv – TOP 150 1

TOP 150 (klikk a nagyításhoz) 

A szombati műsor végén összeadódik az összes szavazat és kiderül, hogy melyik az az ötven magyar és ötven külföldi regény, amely a legszimpatikusabb volt az olvasóknak, s amelyek esélyesek a TOP 12-be való bejutásra.

A szavazás pénteken 21.00-kor indul, és április 23-án a Nagy Könyv élő adásának végéig folytatódik. A regények háromjegyű kódját sms-ben a 06-81-601-301-es számra kell elküldeni, vagy fel kell hívni a 06- 81-601-301 számot és be kell ütni a regény kódját. A szavazásból befolyó bevételt a Könyvtárellátó Nagy Könyv Programiroda a könyvtárak állomány-gyarapítására fordítja. 

A Nagy Könyv program egyébiránt megelőzte a mintául szolgáló BBC kezdeményezést, a The Big Readet, az első fordulóban leadott szavazatok számát tekintve – újságolta Harsányi László, a Nemzeti Kulturális Alapprogram (NKA) elnöke. Április 20-ig 190 ezren adták le voksukat, ami jóval meghaladja a szigetország 170 ezer szavazatos adatát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik