Élet-Stílus

A legjobb sípályák Ausztriában – linkajánló

Ausztriában télen nem csalódhatunk: vonzó domborzata és földrajzi közelsége miatt, valamint közismerten magas a vendéglátás és a téli sportokat körülvevő szolgáltatások együttes színvonala.

Síterepek Ausztriában

Több mint 20.000 kilométernyi sípálya, 3500 sílift és mintegy 500 síiskola várja az osztrák tartományokat úticélként választó síelőket. Az ország közel 300 síterepéről az alábbi weboldalak adnak teljes körű információt:


Információk több mint 170 síközpontról >>
BergFex.at >>
Tiscover.at >>  


Ausztria kiemelt síparadicsomai

Ischgl >>
Kitzbühel >>
Lech >>
Obergurgl >>
St. Anton >>

Síszünetek

Ausztriában tartományonként más-más időszakban van az egyhetes iskolai síszünet, amikor az adott régióban “mindenki” síel. A tartományi síszünetek időszakában nehezebb szálláshelyet találni, és mind a sípályák, mind a közutak zsúfoltabbak. Ha tehetjük, kerüljük el a tartományi síszünetek időszakait.

Részletes táblázat a 2002/2003. évi síszünetekről >>

Autópályák és matricák

Ausztria százezer kilométernyi közútjából több mint 1500 km autópálya, melyekre csak érvényes matricával merészkedjünk. Személyautóval utazóknak a 10 napos matrica ára 1920 Ft. Megvásárolható benzinkutaknál, utazási irodákban és a határállomásokon. Ausztria matricás és díjkapus szakaszairól nyújt részletes információt az osztrák Autópálya Rt., az ASFINAG weblapja.

Autópálya infók, webkamerák >>

A hójelentés és webkamerák

A hójelentések, bár kétségkívül hasznosak, olykor csalókák lehetnek, a hegytetőn-völgyben lévő hóadatok különbségei miatt. Ma már megbízhatóbb információkhoz juthatunk élőképeken keresztül. A téli szezonban az ORF TV csatornán síszezonban reggelente közvetítik a főbb síközpontok élőképeit. Aki ilyenkor nem ér rá a tévét nézni, azok számára az alpesi élőképek a nap 24 órában elérhetők a neten.

Élő webkamerák Ausztria síterepeiről >>
Részletes hójelentés >>

Gleccsersí – télélmény egész évben

A tavasz beköszönte nem feltétlenül jelenti a síszezon végét, hiszen Ausztriában 8 gleccsersí terep várja a melegebb hónapokban is havas sportokat űzni vágyókat. Az év nagy részében síelhető terepekről készített összeállítást ajánljuk azok figyelmébe, akik nagyon elszomorodnak, amikor véget ér a tél.

Gleccsersíterepek >>

További linkek

Austria Tourism >>
ORF Időjárásjelentés >>
Skitips.at >>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik