Élet-Stílus

Karácsonyra könyvet! – a Figyelőnet ajánlja

Milyen könyvet vegyünk gyermeklelkű felnőtteknek, konyhatündérnek készülő szeretteinknek, valamint manager, állatbarát és csillagászati érdeklődésű ismerőseinknek?

Gyermeklelkű felnőtteknek

Gyerekek és felnőttek számára is megunhatatlanok és letehetetlenek Michael Ende könyvei. A méltán világhírű német mesemondó legismertebb könyvein, a Momon és a Végtelen történeten kívül az Európa kiadó újra kiadta a Gombos Jim és Lukács, a masiniszta című regényét, valamint külön kötetben látott napvilágot a Varázslóiskola Vágyországban című csodamese is. Bájos, szép, mulatságos történetek, amelyekbe ha belezuhan, amíg a végére nem ért, nehezen evickél ki.

Karácsonyra jelent meg Darvasi László Trapiti című mesekönyve is, gyermeki lelkivilágú felnőtteknek szintén ajánlott. Mágikus hatású gyönyörű mese a Babó és Bigyó, valamint Salman Rushdie nálunk most kiadott első könyve, a Grímusz is.


Karácsonyra könyvet! – a Figyelőnet ajánlja 1

Kulináris élvezetek

Új szelek fújnak a szakácskönyvszerzők körében: jól megtermett nagymamák helyett fiatal, egyszerűen és sokszínűen főző tévésztároké most a terep. Jamie Oliver egész Anglia és a hazai Spectrum nézők kedvence: olyan könnyedén, minden felhajtás nélkül, rengeteg humorral és és ínycsiklandó ételekkel delejezi a nézőket, hogy elkapcsolhatatlan. Főzőtudománya most könyvben is kapható – És egyszerűen csak főzz! .

Az aktuális magyar házitündér, Stahl Judit, aki amióta felhagyott a száraz tényekkel, a gasztronómia sokkal finomabb és élvezetesebb oltárának áldoz, és többek között Enni Jó! címmel könyvet is írt.

Végül az Ulpius ház pedig Joanne Harris két olyan regényét is kiadta, amelyek cselekménye alapvetően a kulináris élvezetek körül bonyolódik: a mozikból már ismert Csokoládéról és a Szederborról van szó.


Karácsonyra könyvet! – a Figyelőnet ajánlja 1

Managereknek, állatbarátoknak, tudományos érdeklődésüeknek

A pénzügyi szférában dolgozó ismerőseink számára frappáns ajándék lehet a Bankvilág vitriolban című, a fordító által Surányi Györgynek ajánlott szórakoztató brókertörténet.

Gyönyörű képekkel, nagyon igényes kiadásban megjelent Winkler Róbert Nagyvárosi Természetbúvár című könvye, amelybe a szerző elsősorban a Magyra Narancsban megjelent cikkeit gyűjtötte össze.

Ugyancsak elkápráztató Stephen Hawking legújabb könyve, a Világegyetem Dióhéjban. Csillagászat iránt érdeklődőknek ajánlott a Távoli világok című könyv, egyedülálló képanyaga miatt lapozzunk legalább bele a könyvesboltban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik