Élet-Stílus

Felavatták Kaszás Attila szobrát

Szülővárosában, Révkomáromban mintegy másfélezer ember, családtagok, barátok, pályatársak, tisztelők jelenlétében avatták fel szombaton a tavaly váratlanul elhunyt fiatal színművész, Kaszás Attila szobrát.

Kaszás Attila két méter magas kőalakjára, Gáspár Péter révkomáromi szobrászművész “Búcsú a színpadtól” című alkotására a művész egykori iskolatársainak kezdeményezése nyomán, közadakozásból jött össze a pénz. A szobor a révkomáromi magyar színtársulat, a Jókai Színház épülete előtti téren kapott helyet.

Kaszás Attila szobrának leleplezése (Fotó: MTI)

Kaszás Attila szobrának leleplezése (Fotó: MTI)

A szobrot Nemcsák Károly és Stohl András színművészek leplezték le, és Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát szentelte fel.

A szoboravató ünnepségen Bastrnák Tibor, Révkomárom polgármestere, a magyar Koalíció Pártjának (MKP) parlamenti képviselője és a korán eltávozott művész két pályatársa, Eperjes Károly és Rudolf Péter mondtak beszédet.

Az ünnepségen számos pályatárs, a budapesti Nemzeti Színház és a révkomáromi Jókai Színház művészei hajtottak fejet a szobor előtt, amely a színpadról éppen lelépő Kaszás Attilát ábrázolja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik