Élet-Stílus

Victoria Beckham káros az egészségre

Victoria Beckham (Victoria Beckham)
Victoria Beckham (Victoria Beckham)

A szakemberek szerint a tervező miatt terjed a „positisz” nevű kór.

Positisz: az orvosok mostanában így hívják azt a jellegzetes tünetegyüttest, amit az állandó magas sarkú viselése és a nehéz kézitáskák cipelése okoz. A névválasztás sem éppen a véletlen műve, a szakemberek Victoria Beckham, egykori Spice Girls-ös nevén, Posh Spice után nevezték így a kórt, azért, mert őt tartják a legközvetlenebbül felelősnek az egészségre káros divatirányzatért.


Fotó: Northfoto

Tény, hogy az orvosok által kipécézett Beckhamné valóban az átlagnál többször mutatkozik a kifogásolt darabokban, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ezzel még nem buzdít senkit ugyanezen holmik viselésére. Más kérdés, hogy sokan vannak azok, akik mindent megtesznek, hogy úgy nézzenek ki, mint ő, és elsősorban miattuk aggódnak most az orvosok is.

Az utóbbi időben ugyanis feltűnően nő azok száma, akik krónikus láb-, hát- és karizomfájdalmakkal jelentkeznek háziorvosuknál, mely tünetekért szerintük egyértelműen az egészségtelen holmik viselése hibáztatható. „Láttunk már közel tízkilós kézitáskákat is, a nők meg csodálkoznak, mitől vannak visszatérő gerinc-, nyak- és vállfájdalmaik! Ez így nem jó!” – nyilatkozta Sammy Margos fizikoterapeuta a Sunday Express című újságnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik