Élet-Stílus

Bunda-stop a norvégoknál!

Történelmi lépésre szánta el magát Norvégia: nemcsak az oslói nagy divathetekről, hanem a norvég divatiparból is száműzik a természetes bundákat.

Ez az első eset, hogy egy ilyen rendezvény nemet mond a szőrmeviselésre, írja az Encouterre magazin információira hivatkozva a Huffington Post. Paul Vasbotte, az Oslói Divathét főszervezője természetes döntésről beszélt, mivel nem akarják, hogy úgy tűnjön, a rendezvény olyan termékeket népszerűsít, amelyek előállítása állatkínzáson alapszik.
Ezúttal nem csak az állatvédő szervezetek aktivitásának köszönhető a változás, a skandináv állam divatipara is egybehangzóan kiáll a tiltás mellett. Modellek, divattervezők, az Elle és a Cosmopolitan lapok norvég kiadásai is csatlakoztak a 220 szakmabeli „bunda-stop” támogatóhoz.

A szomszédos országok, mint például Dánia, még nem merik folytatni a kezdeményezést, a koppenhágai divathét vezetője kijelentette, hogy nem terveznek hasonló szigorítást bevezetni. Van, aki szerint a norvégok egyenesen rossz úton járnak. Ilyen ellenző például Eva Kruse, aki szerint ennek az egésznek az lesz az eredménye, hogy a szőrmét előállító farmok Kínába áttelepülnek, ahol mindenféle ellenőrzés és kontroll nélkül űzhetik tevékenységüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik