Élet-Stílus

Magyar projekt az Év Épülete 2010 döntőjében

A világ leglátogatottabb építészeti weboldalán az ArchDaily.com-on 14 kategóriában szavazhatnak a győztesre.

A verseny 2011. február 13-án zárul, a győzteseket pedig 2 nappal később, február 15-én hirdetik majd ki az ArchDaily.com oldalán. A weboldal egyébként jelenleg a világ leglátogatottabb építészeti témájú oldala, havonta legalább 4 millió látogatóval és 30 millió oldalletöltéssel: új projekteket mutat be, díjakat, pályázatokat és építészettel kapcsolatos híreket gyűjt.

Az oldal az elmúlt hónapban a nemzetközi építésztársadalom számára különleges díjat hirdetett meg, melynek létrejöttét a HP és a Graphisoft is támogatta. A díj nemcsak egy egyszerű elismerés, hanem nagyszerű lehetőség a kisebb irodáknak arra, hogy összemérjék tudásukat a nagyobb presztízsű, világszínvonalú irodák projektjeivel. A szavazásra az olvasók nevezhették be az általuk legjobbnak tartott épületeket: végül összesen 1500 projektet. Így jött létre a 14 kategória öt döntősének listája.

A magyar projekt, a Kis Péter tervezte Laposa Pincészet az ipari épület kategóriában került a döntősök közé, ahol egy spanyol és egy macedóniai borászattal, egy kolumbiai generátorházzal és egy chilei ásványvízüzemmel kell összemérnie az erejét.

AJÁNLOTT LINKEK:

A legjobban tetsző projektre itt lehet szavazni (archdaily.com) – a szavazáshoz regisztráció szükséges
Szavazz az ArchDailyn az egyetlen magyar finalistára (epiteszforum.hu)
A Laposa Pincészet hivatalos weboldala (bazaltbor.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik